Най-добрата диета при заседнал начин на живот

0

Ако цял работен ден седите на един стол, а вечер вместо във фитнес залата предпочетете дивана, няма нищо изненадващо, че фигурата ви стремително губи привлекателните си очертания. Но това не е единствената беда. Заседналият начин на живот е идеално условие за натрупване на нови килограми. Този проблем трябва да бъде отстранен със специална диета.

Задача №1
Удвоете усвояването на храната

Визитната картичка на „седящата” работа е неправилното кръвообръщение, повърхностно дишане, слаб лимфен поток, стагнация в червата. Всичко това влияе на обмяната на веществата и я забавя. В резултат многото храна се придвижва бавно в организма и се натрупва по тялото.

Решение: Ако нямате време за физическо натоварване, трябва да се използват следните средства и методи. Например, чаша топла вода. А след нея може да се направи пълноценна закуска.

ползи от пиенето на топла вода с лимон

Млякото и плодовете може да имат оптимално съотношение към протеините и въглехидратите и да нормализират метаболизма. За да усвоите добре храната през деня, отпуснете се и се абстрахирайте от работата си. Старателно дъвчете и не се занимавайте паралелно с друга работа – компютър, книга, книжа. Хранете се само седнали. И порцията трябва да съответства на изразходваната енергия. Дайте си отговор колко ви е нужна тя, за да разлиствате документите, да пишете на компютъра. Разделете обикновената си порция на две части. Едната изяжте без да ви гризе съвестта, а другата дайте на гладната си приятелка.

Друга последица от заседналия начин на живот е запекът. С него ще се справите с растителна храна. Съдържащата в нея целулоза стимулира работата на червата. Освен зеленчуци, в качеството на продукт релаксант може да употребявате всички кисело млечни продукти, костилкови плодове, зеле. Върху добрата работа на червата действат пресните зърнени култури – елда, ечемик, просо.

диетата на викингитеДиетата на викингите – най-полезна за мозъка

 

Задача №2
Справете се с излишното хранене

Когато почувствате глад, първото нещо е човек да хапне нещо, което е под ръка. Обикновено се обръщате за помощ към висококалорийни „спасители” от близкото барче или хранителен магазин.

Решение: Необходимо е предварително да помислите какво и кога да ядете, така че гладът да не ви напада изненадващо. Препоръчително е да се правят леки хранения на всеки 2,5-3 часа. Ако закуската е била в 8 ч. сутринта, второто ядене за деня трябва да бъде към 10,30-11 ч, обядът в 13 ч., а следобедната закуска към 15,30-16 ч. Този режим с категоричност ще ви избави от чувството на глад и ще ви предпази от преяждане. Така, че при 8-часов работен ден трябва да си носите поне три порции храна.

диета на GM топи бързо и трайно килограмиС тази диета на GM топите без глад 8 кг седмично

 

Задача №3
Предпазете се от появата на целулит

Многочасовото седене на едно място оказва въздействие върху задните части и бедрата, пречи на нормалното кръвообръщение и вреди на работата на венозната и лимфната система. В резултат на това се нарушава снабдяването на тъканите с кислород и хранителни вещества, а това е една от причините за появата на т.н. „портокалова кожа”, от която най-вече страдат жените. Разбира се като изолиран фактор седенето на едно място не носи голяма вреда, но съчетано с други провокиращи фактори (седене с кръстосани крака, неправилно хранене, недостиг на физическо натоварване) може да стане причина за мощен тласък на процеса по образуване на целулит.

Решение: Продуктите на вашата диета трябва да съответстват на потребностите на антицелулитната програма. Като начало изключете от храната си убийственото за бедрата съчетание на сол плюс мазнини. Намалете до минимум консумацията на пушено, мариновано, солено, кожа от птици, пържено месо, мазна сметана, торти и кифли. Особено важно е да се откажете от изкуствените добавки – оцветители, ароматизатори и имитации на вкус. Към тази категория се отнасят сладките газирани напитки.

Газирани и подсладени напитки причиняват 184 000 смъртни случая годишно в света

граничете и кафето. Независимо, че кофеинът влиза в състава на антицелулитните средства, правилното въздействие той оказва само в състава на кремовете, докато в напитките неговата роля е точно противоположна. Работата е в това, че кафето усилва кръвообръщението само на големите кръвоносни съдове и това води до отлив на малките съдове в кожата. А това вече е причина за натрупване на мазнини и увеличаване на целулита.

Не е измислено нищо по-полезно от водата, може и зелен чай в качеството на инструмент за изчистване на организма. Те нормализират нивото на обмена на веществата и помагат да се намали теглото, повишават тонуса и овлажняват кожата, като я правят по-устойчива на целулита.

Вместо захар използвайте натурален мед. И задължително пийте витамин С – неговият недостиг в организма води до разрушаване на съединителните тъкани. Разбира се всичко трябва да се прави умерено – 8 чаши течност на ден. Най-добре е да пиете вода или зелен чай 15 минути преди храна – те пълнят стомаха ви и ситостта настъпва бързо.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg