Ето до какво води редовната употреба на напитки, които съдържат захар

0

Всекидневната консумация на напитки, които съдържат захар може да улесни появата на хронични болести, сочат резултатите от канадско изследване.

напитки със захарПрекалената консумация на напитки, съдържащи захар, може след време да причини смъртта на 63 000 души само в Канада и да струва над 50 милиарда канадски долара (35 милиарда евро) на данъкоплатците, са установили учени от университета във Ватерло в провинция Онтарио.

Ако продължи увеличаването на консумацията на напитки, съдържащи захар, това може да доведе до рязко нарастване на хроничните заболявания, които е възможно да се избегнат, включително до 1 милион случая на диабет тип 2 и 100 000 случая на рак, показва изследването.

Средните показатели за консумацията на напитки, съдържащи захар, са най-големи за 9-18-годишните – 64 грама захар дневно. Тази консумация далеч надхвърля препоръките на Световната здравна организация за ограничаване на захарта до максимум 5-10 процента от поглъщаните ежедневно калории.

Продажбите на някои напитки, съдържащи захар, значително се увеличиха между 2004 г. и 2015 г., като консумацията на енергийни напитки нарасна над 7 пъти.

„Прекалената консумация на захар е директно свързана с наднорменото тегло, което увеличава риска от най-малко 11 вида рак“ –

отбеляза Робърт Нътол от Канадското дружество за борба с рака.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Газирани и подсладени напитки причиняват 184 000 смъртни случая годишно в светаГазирани и подсладени напитки причиняват 184 000 смъртни случая годишно в света

 

Кой плати, за да се скрие истинската причина за сърдечно-съдовите заболявания

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg