Магията на карнавала завладя Венеция

0

Венеция е карнавал и така ще е до края на месеца! До 28 февруари животът в централния град на областта Венето ще бъде безкраен празник! Венецианският карнавал предшества Великденските пости. Само 10 дни продължаваше до скоро пищното ежегодно събитие.

Поради засиления интерес, от няколко години организаторите удължиха със седмица колоритната проява.

Целта е да могат максимално повече италианци и туристи от близо и далеч да се насладят на феерията от конкурси и съпътстващи културни събития в перлата на Адриатика.

карнавалът във Венеция

Именно в последните 10 дни от карнавала във Венеция са концентрирани основните типичните ритуали. От 18 до 28 февруари ще се проведе конкурсът за най-колоритни костюм и маска, в този период ще е и

парадът на най-красивите момичета. Той винаги приключва с избирането на Кралица на карнавала.

И това не е всичко!

Очакват се с голямо нетърпение полетите на Магарето и на Ангела. При тях от камбанариите на емблематичния площад Сан Марко и в центъра на град Местре ще се спуснат популярни личности, преоблечени като магаре и ангел.

Над 140 ще са баловете и културните събития, съпътстващи тазгодишния карнавал във Венеция. Местата на тяхното провеждане са дворците, църквите и площадите на приказния италиански град. Разбира се, няма да бъдат пропуснати и романтичните шествия с украсени гондоли по каналите на Венеция.

Навръх Деня на влюбените са насрочени специални събития, посветени на любовната магия.

Затегнати ще са през целия период на карнавала във Венеция мерките за сигурност. На ключови места в града – културни и исторически, ще бъдат разположени в следващите три седмици части за борба с тероризма.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg