Болестта на седящите хора

0

Седенето, едно от най-обичаните дейности на съвременния човек, ни убива. Сега има ново доказателство, че заседналият начин на живот може да увеличи риска да се разболеете от диабет Тип 2.

22 % от изследваните, които седят един час повече от останалите, са с по-висок риск да се разболеят от диабет тип 2.

39 % от хората, които водят заседнал начин на живот са в риск от проблеми с метаболизма,

показва горещо изследване, цитирано от CNN.

Съвременният ни начин на живот буквално ни принуждава да прекарваме по-голямата част от денонощието в седнало положение – докато шофираме,  работим в офиса или гледаме телевизия… сигурен съм, че разбирате.

здравословно поколение, дебели деца, храна, училище, ученици

Мащабно проучване на 47 учени показа, че

заседналият начин на живот увеличава риска човек да се разболее сериозно или да доведе до здравословно състояние с летален изход, независимо дали спортувате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Откриха причинителя на диабетОткриха причинителя на диабета

 

Новото изследване на холандски учени показва, че дори 40 минути повече прекарани на любимия диван вкъщи увеличава значително вероятността да влезете в капана на диабет тип 2. Учените са стигнали до следните заключения след проследяване начина на живот на хората за 8 дни и измерване нивото на глюкозата в кръвта им през този период. Изследването е проведено сред 2497 доброволци. Ако човек прекарва 9 часа седнал в офиса пред компютъра, след това се качите в колата или градския транспорт за още час или пък се насладите на любимата си сапунена опера по телевизията, то процентът да се разболее от диабет тип 2 се увеличава значително, показват данните от изследването.

Трябва дебело да подчертаем, че

диабетиците с тип 2 от изследването са били пушачи и техният индекс на телесни мазнини в сравнение с останалата група на изследваните в проучването е бил повишен.

Ето защо Ви предлагаме интересни варианти за движение през целия ден в снимки:

Алтернативни лечения на диабета:

диабетТози странен плод убива ракови клетки и бори диабета

 

хормон, кръвна захар, диабет, зеленчуци4 зеленчука пазят от Паркинсон, ядки борят диабета

 

Болни от диабет с наднормено тегло - с по-големи шансове за продължителен животДиабетът и млечните продукти

 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg