Автобусът на бъдещето – микс от влак и подвижен мост (видео)

0

Край на задръстванията! Край! Автобусът на бъдещето – автобусът на края на кошмара на милиони, скоро ще пори урбанистичните райони на… Китай!

Transit Elevated Bus успешно ще се справя с движението, светофарите, задръстванията и трафика, преминавайки безпроблемно над всички проблеми по пътя си.

автобусът на бъдещето - Transit Elevated Bus

Първите ощастливени ще са жителите на град Qinhuangdao в провинция Hebei. Досега всичко е било само проект и разработка, но ето че всеки проект намира и своето време и приложение в настоящето.

Автобусът на бъдещето е с дължина 22 метра и 7.8 метра широчина. Висок е 4.8 метра.

Невероятният автобус може да побере до 300 пътници. Уловката е височината на движещите се по градските улици автомобили да не надвишава 2 м, в противен случай автобусът няма да може да премине над тях, което си е предпоствака за катастрофални последствия.

автобусът на бъдещето - Transit Elevated Bus

Превозното средство на бъдещето е изминало досега само 300 метра на специално подготвена за него отсечка. Причината за такава малка отсечка е проста – инженерите искали да докажат, не само че е възможно такова съоръжение да се движи по градските улици, но и да проверят и технически дали ще възникнат някакви проблеми с автобуса.

Сонг Ви Зу, който е ръководител на проекта заяви:

„Моят екип работи по внедряването на автобуса в градските условия.“

Ако всичко по план, в рамките на една година трябва да започне продажбата на автобуса.

Изпълнението на проекта може да разреши проблема с бързото придвижване с обществения транспорт в много градове по света. Споделяме с Вас и видеото, което показва как автобусът ще стане част от нашето всекидневие!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg