Ще се предпазите от Алцхаймер, ако ядете тази вкусна храна

0

Алцхаймер – ще се предпазите от развитието на това заболяване, ако консумирате това вкусно блюдо и то веднъж седмично. Хапването на тази храна е от голяма полза за доброто здраве на мозъка, показват резултатите от американско проучване. Учени от Чикагския университет установили, че

ALZHEIMER, морски дарове, храна, Алцхаймерпри носители на рисков ген консумацията на морски дарове веднъж в седмицата е свързана с по-малко прояви на признаци, свързани с болестта на Алцхаймер.

Рисковият ген APOE4 се среща при всеки трети човек, страдащ от заболяването. Авторите на изследването установили, че всички видове морски дарове влияят благоприятно върху състоянието на носителите на въпросния ген.

Специалистите са изследвали мозъците на 286 души, които са починали наскоро и са били болни от Алцхаймер. Изследователите са открили по-малко мозъчни увреждания в резултат на болестта при починалите пациенти, за които е имало информация, че са включвали морски дарове в менюто си между един и три пъти седмично.

Експертите смятат, че благоприятният ефект се дължи на съдържащите се в морските дарове омега-3 мастни киселини.

И още по темата Алцхаймер:

Лекуват болестта след революционно откритие

Диета-чудо предпазва от коварното заболяване

Предпазваме се от болестта с този лек алкохол

Това е хапчето във всеки дом, което предпазва от две тежки заболявания

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg