Топ 10 на плажовете за 2018 г.

0

Неизброими са плажовете по света. В някои от тях се влюбваме от пръв поглед, а други пък предлагат приключения и неповторими атракции. Има обаче плажове, които са непознати, скрити, до които малко хора са се докосвали. Тези усамотени местенца, непокътнати от човешка ръка, са перфектният избор, за да избягаме от забързаното всекидневие. Има и такива, около които нощният живот и забавленията са гарантирани. Предлагаме ви десетте топ плажа на 2018 г., които съвсем спокойно можете да откриете и посетите това лято.

Плая Дел Амор, Мексико

плажовете на 2018

Това е един уникален плаж, сгушен в пещера. За да стигнете до него, ще са ви необходими умения по плуване. Предполага се, че плажът е станал факт преди век, когато военните са тествали бомби на това райско място. Нека историята му не ви разочарова, бомби в момента там няма, а и кой би устоял на съблазънта на таен плаж, далече-далече от цивилизацията.

Лагуна Аитутаки, острови Кук

плажовете на 2018

Това е може би най-прозрачната и най-тюркоазена вода, която някога сте виждали – намира се в лагуната на островите Кук. Задължителна дестинация за феновете на тропическите плажни ивици. На това място може да забравите за злободневните проблеми с гмуркане, излежаване на пясъка или разхождка по брега.

Спиаджа Бианка, Италия

плажовете на 2018

Една от най-малко проучените достъпни европейски дестинации са Еолийските острови в Средиземно море. Lonely Planet ги е поставило в Топ 10 на най-добрите местенца за пътуване тази година. Този район е популярен не само със сините си води, но и с впечатляващите скали и причудливи вулканични образувания.

Пинк Санд Бийч, Бахамски острови

плажовете на 2018

Не, пясъкът не е розов в истинския смисъл, както подсказва името му, но пък има лек оттенък на пепел от рози. Великолепен плаж! Обявен е за най-добрия карибски плаж за 2018 г. Неговите спокойни и ярки води го правят задължителен за отдих в идилична атмосфера.

Грейс Бей, Туркс и Кайкос

плажовете на 2018

Този плаж е обявен от TripAdvisor за втория най-предпочитан от посетителите му – показател, че е твърде търсен за почивка. Параметрите са впечатляващи – бели пясъци, дълбоки лазурни води, буйни палми! Грейс Бей, Туркс и Кайкос е това, което хората масови си представят, щом чуят тропически рай.

Ел Нидо, Филипини

плажовете на 2018

Този остров е обявен за един от най-красивите в целия свят. А най-живописният плаж на о. Палаван е именно Ел Нидо. Още миналата година проучване на Travel + Leisure го определи като най-доброто място за отдих край море. С отлично запазения си резерват и богатата си морска екосистема Ел Нидо е изключително предпочитан и от почитателите на гмуркането.

Резерват Оушън Кей, Бахамите

плажовете на 2018

Пример как един индустриален център може да претърпи феноменално преобразяване и да заприлича на умопомрачителен частен остров, запазил цялата своя естествена красота. Това местенце е целогодишна дестинация за плажни партита, което означава, че предлага броеница от ресторанти, барове и минерални извори за своите гости.

Нянг Нянг, Бали

плажовете на 2018

За разлика от останалите пренаселени плажове на Бали, до Нянг Нянг ви е нужна половинчасова разходка до това очарователно изолирано местенце край морето. Плажът е частен, но сумата, която ще платите за престой в никакъв случай няма да помрачи удоволствието да му се насладите.

Ипанема Бийч, Рио де Жанейро

плажовете на 2018

Въпреки че е в самия център на Рио, плажът е извънмерно красив. А туристите могат да очакват неспирна музика на живо, уникални условия за сърфинг, както и спиращ дъха булевард, пълен с фитнес зали на открито и шикозни барове.

Гордън Бийч, Тел Авив

плажовете на 2018

Това е един от най-актуалните плажове на Средиземно море – целогодишно място за забавления до зори. Тук може да откриете всичко, което се нуждаете за пълноценна почивка – морски ресторанти, удобства на плажа и дори открита тренировъчна зала.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg