Практични и полезни подаръци за абитуриенти

0

Абитуриентските балове за едни са носталгично връщане към младостта в най-хубавия месец от годината (поне по презумпция). За други са тежко време на финансови състезания и мерене на родителски мускули, дебелина на портфейлите и нерви. За самите абитуриенти това е възможността открито да демонстрират усвоеното в чалготеките поведение и съответстващата на това визия (с малки изключения). Гледката на запотени и зачервени от крещене Пепеляшки, яхнали вратите на гъзарски автомобили само подсказва на кои географски ширини живеем и с какъв „стил“ празнуваме. Малцина зрелостници осъзнават, че завършването на средно образование е кота нула от онова, което им предстои да научат, за да се докажат и професионално, и като личности. На тях това им личи и по стила и начина, по който са избрали облеклото си за бала.

Важна част от цялото суетене преди лелеяния бал за всички абитуриенти, е абитуриентската вечер, която родителите правят в чест на дипломиращите се деца

(то си стана народен обичай, колоритен при това). Смисълът да се организират партита със списъчен състав колкото една сватба, си остава за мен неразгадаем и неприемлив. Но точно поради тази причина мнозина от нас ще бъдат поканени на подобно тържество и със сигурност купуването на подарък ще ги затрудни.

абитуриентиИзходен момент е колко близки сте с абитуриента и какви са финансовите ви възможности. Парфюми и козметика не са сред подходящите подаръци, защото на този повод се подаряват неща, които да бележат Вашето присъствие на събитието.

За младите момичета бижуто е един класически подарък. Ако сте близки с родителите, може предварително да се осведомите за стила и цвета на роклята, и да изберете нещо, което ще подхожда. Избягвайте да подарявате тежки колиета или масивни гривни.

Заложете на нещо фино и изящно – то ще подхожда на всяка абитуриентка. Не подарявайте скъпи перли, които девойката би сложила едва на златната си сватба. По подобен начин може да постъпите и ако решите да подпомогнете родителите като подарите чантата или защо не и обувките. Елементът на изненадата ще липсва, но пък жестът ще бъде оценен (нарича се практичност в тези тежки времена).

Мъжки портфейли

За момчетата подходящ подарък е един елегантен портфейл от естествена кожа – на пазара ги има и на приемливи цени. Не забравяйте да сложите вътре някаква банкнота – празен портфейл не се подарява. Часовник или бутонели са също подходящ подарък, на който ще се зарадва всеки абитуриент. Не е нужно да са еквивалентни по цена на тези,  с които се кичат поповете ни от Синода. Може да изберете дори картина или юбилейна монета. А букетът за майката на абитуриента е задължителен. На абитуриентските балове – като на сватба, какво да се прави. 🙂

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg