Сепаре на плажа – къде по света тази гледка е нещо нормално

0

Признайте си, че когато гледате тези снимки от плажа, те предизвикват у Вас палитра от емоции. Първо, когато погледнете фотографиите, надничате с любопитство, защото погледът Ви е привлечен от шаренията по плажа. Иде Ви да се усмихнете на неразборията! Но после се вглеждате по-внимателно. И о, ужас! Как е възможно това да е истина? Как изобщо си го позволяват тези хора? Така да преградят обществения плаж за своите лични нужди. Това си е чисто безочие и кражба на определена територия пясък на брега на морето.

сепаре на плажа, Балтийско море, Полша

Това да се случи в България – абсурд! Ще те изселят, още преди да си си разперил палатката и волно опънал кърпата. За чадър дори не говорим. Ще те смелят както мелачката на царевицата мели кукуруза. Та откъде ще минават нахъсаните продавачи, които с цяло гърло викат: „Топли пресни пирожкиии”, „Кукуруууз”, „Крее-ееем”.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

острови Мариета, сепаре на плажаУникална верига от острови ще Ви остави безмълвни

 

Подобно престъпно деяние като краденето и преграждането за собствена изгода на плажа, ще предизвика вълнение от няколко бала сред останалите плажуващи и вълни на негодувание и неодобрение ще залеят опънатата тента.

Когато говорим за България, може би е така. Може би не на всеки плаж, но пък на повечето, които имат голяма посещаемост. Повечето хора, които гледат тези снимки, реагират точно така. Бунтуват се срещу това някой да си загради част от плажа. Пък било то и с платнена преграда.

сепаре на плажа, Балтийско море, Полша

А всъщност. Това е истински плаж на Балтийско море в Полша (не си мислете, че е някаква специална фотосесия или инсталация на морския бряг). Море, което е доста по-студено от Черно море. Море, което го навестяват студени ветрове от север. Но пък водите му са много по-чисти от тези на „нашето“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

слънце, плаж, слънцезащитно маслоUV-лъчите увреждат кожата часове след солариума или излагането на слънце

 

Да опънеш преграда срещу вятъра и хвърчащия пясък е най-нормалното нещо, което човек може да направи, за да успее да се радва на природните ресурси на държавата си. На никой дори не му минава през ума, че си е „откраднал” част от плажа. Заградените територии не пречат на никого, защото няма кой да вика „Кукуруууз”, „Крее-ееем”.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Къде са двете морета, които никога не се сливат и кога се наблюдава феноменът „кръстосано море“

Всичко е абсолютно възпитано и цивилизовано, а личното пространство се уважава по подразбиране. Признайте си, че след като прочетохте статията, когато гледате тези снимки, те вече предизвикват у Вас друга серия емоции. 🙂

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg