Робсън Грийн: Най-щастливият човек съм, риболовът ме направи такъв

0

Не просто да ловиш риба, а да се състезаваш за Големия шлем, е предизвикателство дори за най-добрите рибари. Те добре знаят какво означава това. А за тези, които се питат защо е толкова специално това състезание, отговорът е прост – това е мечтата за всеки рибар. Трябва да се хванат 3 различни риби от специален списък /това са най-трудните за улов риби/ в рамките на 24 часа. Който успее, получава изключителното признание на Международната Асоциация по спортен риболов и името му се вписва в Книгата на рекордите.

Робсън Грийн тръгва на риболов

Робсън Грийн има над 30 роли в киното. Познат е от филмите „Войната на Джо Мадисън“, „ Аз и мисис Джоунс“, „Коледни светлини“, сериала „Ответен удар“. Но страстта му към риболова го отвежда към нови предизвикателства, защото за него „това не е просто занимание“.

Поредицата “Риболов за Големия шлем с Робсън Грийн“ го отвежда в Куба, Коста Рика, Мичиган, Маями, Аляска, Сенегал.

Робсън се бори не само с климатичните условия, огромните риби и силните води, но и с тиктакането на часовника. Чрез най-модерните технологии са заснети всички движения на въдиците и рибаря, а съветите от колеги и любители са безценни.

Ако попитате Робсън какво да очакваме от “Риболов за Големия шлем с Робсън Грийн“, той ще ви отговори:

Невероятно приключение, в което има всичко – спиращи дъха места, някои от най-трудните за улов риби, много смях и една наистина качествена продукция. Това е най-хубавото нещо, което съм правил. Понякога трябва да се ощипя, за да повярвам, че това ми се случв!“

И това е така, защото той и екипът му пътуват до най-прекрасните кътчета на планетата. За годините, в които риболовът става център в кариерата му, Робсън е обиколил над 130 държави.

А коя риба му е било най-трудно да улови време на Големия шлем?

Веднъж осем часа опитвахме да уловим тарпун /tarpon/ и накрая успяхме. Станаха страхотни снимки“.

Най-страшно е било, когато по време на гмуркане край острови във Флорида се приближава край една скала, която… изведнъж започва да мърда. Всъщност това е било групер, но толкова грамаден, че никой от екипа не можел да повярва, че е възможно да съществува.

 

В началото, през 2007, Робсън се е страхувал, че шоуто за риболов може да навреди на актьорската му кариера. Днес, той признава, че е щастлив човек и то благодарение на риболова.

Робсън Грийн започва да лови риба, когато е на 7 години в реката край родния му град.

И до днес го прави всеки път, когато има време, защото емоцията го връща в първите години на голямата му страст.

С Робсън Грийн никога не е скучно. Ето още любопитни неща от живота му:

  • Робсън отмъква съпругата на свещеника в градчето, в което живее. Двамата бягат от там и се скриват дори и от жълтата преса. А тя е безпощадна към чаровника с приключенски дух!
  • През 90-те години Робсън и актьорът Джером Флин, с когото играят в сериала „Soldier Soldier“ правят дуета Робсън и Джеръм. Двамата са преследвани за автографи и понякога едва успяват да се спасят от феновете.
  • А хитовете им са любими дори на принцеса Даяна, признава Робсън.

Може да ловите риба, да пътувате до далечни дестинации и много да се забавлявате с Робсън с новата поредица “Риболов за Големия шлем с Робсън Грийн“ от 1 май по Travel Channel.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg