Обиколете Европа за ден в „Европа парк“, Германия

0

Искате да обиколите цяла Европа за ден? От 40 години това не е проблем! Мястото, което Ви е нужно, за да опознаете Стария континент, а и да се забавлявате на воля от сутрин до късно вечер, се намира в малкото селце Руст в Югозападната част на Германия – „Европа парк“! Шармантна феерия от спиращи дъха шоупрограми, скоростни влакчета и забавления за цялото семейство! И всичко това на два часа със самолет от София!

Europa Park, Европа парк, Германия, скоростни влакчета, атракциони, почивка, отдих, Руст

главният вход на „Европа парк“, Руст, Германия

Интересна е историята на фамилията Мак, развила своя увеселителен парк точно на това място – близо до Швейцария, Франция и Австрия. В средата на 70-те години на миналия век Франц Мак обикаля Германия, за да търси къде да положи основите на своя бизнес. Единственото място, където му се предоставя възможност да построи първата въртележка и детско влакче, е именно в Руст – малко, но китно селце на 2 км. от Рейн и Франция, на 20 км. от Шварцвалд и на още 50 км. от границата с Швейцария. В знак на благодарност и уважение всеки човек от селото има доживотен пропуск за атракционите в парка. Тази привилегия получава и всяко новородено дете в Руст и дори всеки, който стане жител на населеното място в областта Баден Вюртенберг. И така вече 40 години…

Тук, в най-големия увеселителен парк в Германия, а и в Европа, всеки – от току-що проходилото дете до побелелия старец може да намери своя начин за забавление и отдих. Още от входа започват невероятните приключения по дългата и атрактивна парадна германска улица. Това е и първата част от сегментирания по държави увеселителен парк. Следват Италия, Франция, Гърция, Русия, Холандия, Великобритания, Швейцария, Австрия, Исландия, карето „Скандинавия“ – Дания, Швеция, Финландия и Норвегия, Австрия, Португалия, Испания… някъде там, в прегръдката на дебелите сенки е и детската част, където най-интересните приказки оживяват, а до нея е Земята на приключенията – с лежерни лодки, които ще Ви пренесат в далечни държави. Всяка една обособена част от най-посещавания увеселителен парк в Германия посреща гостите си с типичния екстериор /фасади на сгради, растителност/ на съответната държава, звучи характерна музика на страната, чийто праг сте прекрачили, а служителите, които Ви помагат да се качите на всеки атракцион, са облечени в типични носии, за да бъде потапянето Ви в имагинерната реалност още по-вълнуващо и незабравимо.

Тук е единственият по рода си Loop ресторант в света. Всяка поръчка идва до вас в специален съд, пуснат по… релси. Да, сякаш скоростно влакче Ви носи порцията! Тук е и

най-високият атракцион в цяла Европа – „Silver Star“, който е и гордостта на Европа парк!

Влакчето се издига на повече от 70 метра над земята, откъдето Ви спуска със 130 км/ч, за да се почувствате като истински пилоти от F1!

Europa Park, Европа парк, Германия, скоростни влакчета, атракциони, почивка, отдих, Руст

най-високото и най-бързото скоростно влакче в Европа – Silver Star, гордостта на „Европа парк“

Тук е невероятното катапултиращо влакче Blue Fire, от чийто старт само за 2 секунди набирате скорост от над 100 км/ч, за да усетите с каква скорост се движи руския газ по тръбите до Германия (влакчето е спонсорирано от Gazprom)! Гръцката лодка „Poseidon“, португалската „Atlantica Supersplash“, австрийската Tiroler Wildwasserbahn и скандинавската „Fjord Rafting“ ще охладят първоначалните Ви притеснения от екстремното!

Невъобразимо приятни за всички сетива са руското влакче „Euro Mir“, чисто новият атракцион за цялото семейство „Arthur“ по едноименния филм на Люк Бесон, гигантът от дърво „Woodan“, френският „Euromir“, в който влакчето се спуска с висока скорост и отвисоко в… пълна тъмнина, швейцарският бобслей на колела „Bobbbahn“, австрийският „Alpenexpress Enzian“, гръцкият „Pegasus“ и подземната приключенска лодка „Piraten in Batavia“.

Europa Park, Европа парк, Германия, скоростни влакчета, атракциони, почивка, отдих, Руст

Гигантът от дърво „Wodan“ в исландската част на „Европа парк“

За тези, които се страхуват от височини или не им понася съвсем адреналинът от високите скорости, фамилия Мак са осигурили невероятни спектакли. От арена с дресура на коне и горещо испанско фламенко през умопомрачително ледено шоу и китайски акробатики, до най-добрите последователи на АББА и Елвис Пресли в света. Сред тях и българският изпълнител Цветелин Атанасов-Цецо Елвиса, който тази година беше топ артистът на „Европа парк“. Тук, на живо, всяка лятна неделя се излъчва и най-популярното неделно телевизионно шоу в Германия с водещ Щефан Мроз.

Europa Park, Европа парк, Германия, скоростни влакчета, атракциони, почивка, отдих, Руст

Цецо Елвиса в „Европа парк“

В най-големият увеселителен парк има удобства за семейства с малки деца, както и за хора с увреждания. А ботаническата градина е една от най-добре поддържаните и привлекателните, не само в Германия. Отделен сегмент от цялата инфраструктура на „Европа парк“, но пък някак плавно продължаващ и свързан с увеселителния сегмент е хотелската част, която представлява конгломерат от пет 4-звездни хотела, къмпинг курорт и Guest house.

Europa Park, Европа парк, Германия, скоростни влакчета, атракциони, почивка, отдих, Руст

един от хотелите – перлата на „Европа парк“ „Coloseo“

Всеки един хотел е решен в характерен стил, а всяка стая е уникална по своему! А гостите получават поредната си изненада – билетите за увеселителния парк са бонус! Какво повече му трябва на човек? Може би воден увеселителен парк за летните месеци? И за това са помислили от фамилията Мак. В непосредствена близост до „Европа парк“ от тази година започна изграждането на аквапарк, който се планира да бъде открит през 2019-та! Имате ли все още съмнения къде ще усетите насладата от истинската почивка?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg