Любимият град на младите хора по света е…

0

Градът, който никога не спи е най-популярният сред младите хора в сегмента 15-29 годишна възраст! Ню Йорк е №1 в класацията любими градове заради киното, музикалния живот и модата в Big Apple.

град, Ню Йорк

В топ три се нареждат столиците на Великобритания и Германия. Лондон е втори заради възможностите за пътуване и здравеопазването, а Берлин – №3, тъй като представя най-добрият достъп до дигитални услуги.

град, Лондон

Над десет хиляди младежи от целия свят са дали гласа си в сайта Youthful Cities, базиран в Торонто, предприел мащабното допитване. В него са били включени точно 55 големи населени места, подбрани по 101 показателя от гледната точка на младите хора. Сред тях са пътни комуникации, спорт, култура и възможности за професиална реализация.

град, Берлин

Това е второто издание на класацията „Най-популярният град в света“. Миналогодишният №1 – Торонто тази се е смъкнал до №6, а сегашният победител Ню Йорк по това време преди година е бил трети.

„50 на сто от населението по света е на възраст под 30 години, като 1/2 от тях живеят в градовете“,

споделя Соня Миокович, която е съсобственик на сайта и допълва:

„Младите хора и големите градове ще определят заедно бъдещето на нашата планета. Ето защо е от изключително значение за управите на самите градове да направят така, че да задържат и привлекат младежи като неспирно да търсят опции като им дават възможност за изява на талантите им и техния потенциал.“

Ню Йорк оглавява не само тази, но и една друга, не по-малко важна класация – най-посещаваният град за миналата 2014 г.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg