Рекорден брой туристи са посетили Ню Йорк през 2014 г.

0

Една от предпочитаните дестинации за туризъм през 2014 година е бил най-големият американски град Ню Йорк. Или поне тази констатация можем да направим, след като стана ясно, че през миналата година мегаполисът е бил посетен от рекорден брой туристи.

Ню ЙоркИнформацията е предоставена от управата на Ню Йорк и според нея за изминалата 2014 година в града са дошли 56.4 милиона туристи. Цифрата наистина е впечатляваща и е с два милиона туристи повече, в сравнение с предишната 2013-та година. По-детайлната информация показва, че всъщност огромна част от тези туристи са от други краища на Съединените щати – те са 44.2 на сто. Чужденците, които са посетили Голямата ябълка, както е известен още мегаполисът, са 12.2 %.

Ню ЙоркПричините за огромния интерес към Ню Йорк и нарастващия с всяка година туристопоток са няколко. Сред тях – отличното качество на живот, както и намалялата престъпност, още повече, че наскоро Ню Йорк намери място в класацията на 10-те най-сигурни градове в света. Според кмета на Ню Йорк Бил де Блазио, именно това са причините, заради които градът е магнит за туристи както от САЩ, така и от целия свят. Тенденцията от 2009 година насам е наистина впечатляваща в тази посока и показва ясно, че броят на туристите в Ню Йорк до днес е нараснал с 23 %.

Ню ЙоркЧуждестранните туристи, които посещават американския мегаполис са предимно от Великобритания, Канада, Германия, Китай, Бразилия и Франция. Отчетено е също, че през миналата година има също рекорд и в приходите на туристическия съктор, което е съвсем естествено предвид рекорда по туристическа посещаемост. Реализираните приходи за 2014-та възлизат на 61.3 милиарда долара. Туристическият бранш в САЩ осигурява работа на общо 359 000 души.

През миналата година такъв рекорд по посетители отбеляза и друга световна забележителност – Айфеловата кула в Париж. През 2014 година тя е била посетена от 7 милиона души, което е с 5.3 % повече отколкото през 2013-та година. Най-големият брой чуждестранни туристи, които са отишли да видят Айфеловата кула са американците, следвани от британци, италианци и испанци.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg