На къмпинг Градина всичко е спокойно

4

Къмпингите в България са едно криворазбрано място от хората, които предпочитат луксозните хотели и нагъчканите плажове. Къмпинг Градина не е типичното сборище на наркомани и алкохолици, псевдо хипита и тийновете. Напротив!

Къмпинг градина е предназначен за средната класа, с цени от 1350 лева на месец за парцел (каравана+палатка), не мисля, че там ходят наркомани и алкохолици. В момента съм там, пиша от плажа, на втора линия близко до „Златна рибка“. До трета линия, където има ток и вода към всяка каравана и палатка, хората са от тази средна класа – нормални, без големи пачки и без наркотици в караваните. Наркоман с каравана? Наркоман с книжка? Наркоман да кара кола с каравана? Държавност има ли или само анархично общество? Не! Тук няма такива хора, спокойно! Всичко, което е законно е чисто – уверявам Ви!

къмпингМестя се около 50 метра по-назад по пътя, там, където започва боровата горичка зад пределите на плажа. Там може да намерим купища боклуци, нерегламентирани палатки, има пияници, алкохолици и наркомани. Тези извън закона, тези, които не плащат – те са вредни за държавата, бизнеса и обществото. Не може да опънеш палатката насред нищото и вече да си къмпингар. Не става така – отиваш на плаща палиш огън и после оставяш всичко след себе си. Не може да отидеш и да си направиш бивак в някоя красива планина като Рила, например, а след това да гори с дни и да не може армията да я изгаси.

Превзети и нереализирали се хорица, наричащи себе си хипари, хора с пари, опитващи се да избягат от града и да отидат в природата – богаташи, които разграбват богатството на България, когато я разрушават.

Ако има закони, които да пазят истинските къмгинги от незаконните, тогава всички ще са щастливи, тогава няма да горят толкова често поляни и плажовете ще са по-чисти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!4 коментара

 1. Михаил на

  Марти, всичко хубаво, като изключим повърхността на изложените съждения. Аз не искам да плащам тези 1300+ за която и да е линия, искам да си взема чувалите и палатката и да си я опъна. Този, който иска течаща вода/душ/мивка/тоалетна, нека дава, каквото желае. Вярно е тези, който не плащат са вредни за бизнеса…. мда… само дето е абсурд да трябва да плащам за да поживея под звездите.
  За да си малко по-убедителен, отскочи до централния плаж в Бургас, дори и Созополския върши работа. Снимай плажната ивица към 6-7 часа вечерта… Мда селянията не се предава по боровите иглички или спалния чувал…
  ПС: Не бъди сляп „мейнстриймаджия“, почети малко за анархията и анархистичната идея… Ще видиш, че начинът, по който си ползвал „анархистично общество“, е на около 180 градуса от анархистичната идея.
  Поздрави.

  • Мартин Петров на

   Мишо, имаш известно право, но смятам, че аз съм взел моята си страна. Правилна или не, тя е моя и аз ще си я браня. Не е нормално в национални паркове да се организират биваци и да се казва „Ние тук сме на къмпинг!“. Не смятам за нормално за страна членка на европейският съюз- къмпингари да се наричат безогледни създания, които рошат, а не правят нищо смислено. Забелязал съм, че навсякъде по света има ред, нали и ние искаме права и ред, как ще ги постигнем, ако сами не спазваме елементарен етикет. Срам ме е да кажа, че съм бил на къмпинг, защото знам, че всики ще си представят гледка като снимките по-горе. Не, на спортният лагер, на който бях- ние спортистите, се грижихме на мястото на което живеехме една седмица. След като го напуснахме, то бе готово за нови посетители. Никой не те спира да си опънеш спалния чувал и да отидеш в задният си двор или в някой свой имот, но да ползваш национални паркове, резервати, природни паркове и прочие райски местенца- недопустимо е за според мен.
   Поздрави!

 2. Ангел Иванов на

  Мартине,
  С всичкото ми уважение за твоите похарчени 1350 лева искам да ти кажа, че точно там има една мизерна дупка наречена „Баш Бара“.
  Докато тези мутри на ВИС притежават това заведение, че и твърдят и събират пари от горичката, която говориш (съответно без никакво право или данъчно задължение), ще има мизерия в къмпинг Градина.
  Може ли да ми обясните, защо концесионера, който събира 25 лева на ден за едноместна палатка и 10 лева за паркинг не назначи почистваща фирма?
  Разбира се, че хората няма да им плащат 25 лева за палатка това е ненормално при положение, че никой не е осигурил нищо за къмпингуващите.
  И нещо друго искам да Ви попитам, тези 1350 лева от къде на къде Ви дават право да се разполагате на плажа за който всички си плащат посредством данъци?
  Вие богопомазан ли се чувствате та заклеймявате целия плаж?
  В крайна сметка плажът не е притежание на НИКОЙ !!!
  Независимо дали си плаща въображаема такса за него или не.
  Чети и се образовай преди да се изказваш неподготвен.

  Чл. 7. (1) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 27 от 2013 г.) Морските плажове с прилежащата им акватория могат да се поддържат и управляват чрез предоставяне на концесия за услуга при условията и по реда на този закон за срок до 15 години. Широчината на прилежащата акватория, включена в обекта на концесия, не може да бъде повече от 200 м.
  (2) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2013 г.) Концесията се предоставя срещу задължението на концесионера да извършва концесионно плащане към концедента, да осигурява свободен и безплатен достъп на морския плаж, да осъществява задължителните дейности и да постави указателни табели със схеми на отделните зони и условията на концесията.

  • Александър Пенчев на

   И всичко това беше направено, колкото и да не ти се вярва Ангел! Лошото е, че в психиката на българина е като види нещо направено да го руши. точно тези пичове отъзад от горичката, така наречените диви къмпингари а повечето от тях за жалост най-обикновена измет. Текста, който цитираш от държавен вестник явно не си го разбрал добре, а и нещата са пшо сложни отколкото изглеждат, повярвай ми.

Коментирай в Delo.bg