Бракът лекува тежък алкохолизъм

0

Минаването под венчило помага и на най-закоравелите алкохолици да пият по-малко. Твърдението е базирано на резултати от изследване, проведено в САЩ.

„Ако един мъж или жена с подобен проблем застанат пред олтара, това може да помогне на психолозите да се справят с тежкия порок на пациента, а, знаете, лекуването на алкохолизъм е изключително трудно“,

категоричен е Матю Ли от университета в Мисури.

Специалистите, провели експеримента отчели значителен спад при приемането на високоградусови напитки при току що сключилите брак алкохолици. При този акт се случват поведенчески промени, което учените обясняват с новата роля, която партньорът поема в семейството. След „бракуването“ се наблюдава несъвместимост със старите навици. Това би могло да е спасителната сламка за тези, които са пристрастени към алкохола да премахнат завинаги хомота на своята зависимост.

алкохолизъм, бракЕкспертите от Мисури направили масиран анализ как се променя консумацията на алкохол след сключването на брак при хора от 18 до 40-годишна възраст. Приблизително 50 на сто от доброволците били деца на баща или майка, страдащи от тежък алкохолизъм.

Водещият извод е, че обвързването в брачен съюз не само редуцира значително чашките дневно, но е в помощ и на хората с тежки проблеми с пиенето преди женитбата.

Едно е ясно – новите заключения ще бъдат в полза не само на алкохолиците, но и на лекарите, които ще изготвят още по-прецизни индивидуални терапии за лечението на тази зависимост.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg