Кой е най-добрият град за туризъм за 2015 г.?

0

Ако сте започнали да планирате своите почивки за тази година и те включват пътешествия на интересни места по света, то сигурно ще ви бъде любопитно и полезно да разберете кои са десетте най-добри дестинации за туризъм през тази година в световен мащаб. Това със сигурност са места, които всеки човек си заслужава да посети, стига да има необходимата за това възможност.

Маракеш, МарокоМароканският град Маракеш е определен от тази класация за най-добрата туристическа дестинация за 2015 година. Класацията е съставена от експерти в туристическия сайт TripAdvisor. Те са били единодушни в мнението си, че именно Маракеш трябва да оглави десетте най-добри места за тази година, които трябва да посетят туристите.

Маракеш е един от големите градове в Мароко и се намира в централната част на страната. Той е древна столица на Мароко и е известен като един от градовете на „1001 нощ“. Най-характерното нещо за Маракеш е неговия розов цвят, поради което е известен по света като „розовият град“. Причината за това се крие в традиционния керемидено розов цвят както на старите, така и на новите сгради в града. Градът е основан през 1062 г. и е един от Имперските градове на Мароко.

Маракеш, Мароко

Веднага след Маракеш, в класацията се нарежда град Сием Реап в Камбоджа, което вероятно е изнедата за мнозина. Третата позиция е за турския мегаполис Истанбул, който миналата година бе победител в същата класация. По-нататък в класацията следват няколко столици – на четвърто място е виетнамската Ханой, след нея се нарежда Прага – столица на Чехия, шестата позиция е за Лондон, а след нея се нарежда Рим. На осмо място в класирането се подрежда Буенос Айрес в Аржентина, а едва след това е френската столица Париж. Десетата позиция е отредена на южноафриканският град Кейптаун.

Кейптаун, ЮАР

Класацията Travelers Choice 2015, която класира най-добрите туристически дестинации, се прави на базата на отзиви и мнения, които са оставили хората, пътуващи по целия свят на сайта на TripAdvisor. Когато се определят победителите, освен качеството на получените отзиви и техният брой, се отчитат също рейтингите на хотелите, а така също ресторантите и забележителностите по целия свят за период от 12 месеца.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg