Джак Максуел, водещ на “Алкохолно пътешествие”: Пийвайте си през целия живот

0

Джак Максуел е ценител на коктейлите. Той пътува по целия свят и представя различните култури през призмата на алкохолните питиета. И в новите серии на шоуто „Алкохолно Пътешествие“ (Booze Traveler) по Travel Channel Джак пътува в различни държави в търсене на местата, обичаите и културите, които стоят зад питиета, поднасяни по целия свят. “Шоуто е за питиетата, не за самото пиене”, коментира водещият. За питиетата, махмурлука и пътешествията – харизматичният Джак Максуел пред читателите на delo.bg.

Джак, кои са любимите ти моменти в новите серии?

– Няколко са. Забавните хора в Ирландия и тяхното чувство за хумор, например. Срещата с леката тъга саудаде (б.а. – понятие, което описва чувство на носталгия по нещо или някого, което е било обект на нечия любов, но е вече безвъзвратно загубено) в Португалия, съчетана с невероятната природна красота. Надеждата и оптимизмът на Камбоджа след ужаса и разрушението на режима на Пол Пот.

Как би определил новите серии?

– След два сезона зад гърба си, вече съм опитен пътешественик. Но това, което изживявам с всеки нов епизод е неповторимо. Забавлявам се много, срещам изключителни хора. Мисля, че това е любимият ми сезон.

Джак Максуел в Алкохолно пътешествие

А когато си вкъщи, кое е любимото ти питие?

– Обичам коктейлите, защото обичам да експериментирам. Харесва ми да опитвам нещо ново. В зависимост от настроението може да ме видиш да пия малцово уиски или пък мартини, в което съм добавил още нещо.

Безалкохолни питиета обичаш ли?

– Обичам лимонада, но по-скоро с тръпчиво-киселия вкус на лимона, отколкото сладка.

Как реши да съчетаеш алкохола и пътешествията? Какво предизвика интереса ти?

– Когато бях малък, лъсках обувки в кръчмите и пивоварните и често бях „черпен“ от клиентите си с по някоя чудесна, често леко пиянска, история с приключенски дух. Но винаги много забавна. Тогава се влюбих в тази магическа комбинация.

Как се справяш с махмурлука? Имаш ли нещо специално?

– Най-доброто лекарство за махмурлук е да знаеш кога да кажеш СТОП. Казват, че когато пиеш много вода през цялата вечер и преди да си легнеш, помага. Към това като добавим и любимата мазна закуска на другия ден, става много по-добре. Не мислете за калориите в такива моменти. Обичам и студен, прясно изцеден портокалов сок, когато съм махмурлия.

Джак Максуел в Алкохолно пътешествие

Историята за коя напитка те е впечатлила? Разкажи ни някоя легенда?

– Пих домашен алкохол с един странник в Ирландия. Той ми разказа, че е прокарал тунел в пещера за феи и духове. Той твърди, че никой, освен него, не ги вижда. Той им позволява да танцуват на лунна светлина и да си правят партита. А те го даряват с богатство.

Кое ти харесва най-много в работата ти?

– Срещите с толкова много хора от различни части на света, от толкова различни култури. Това е невероятен поглед към света, обогатяваш знанията си.

Коя е любимата ти комбинация напитка-храна?

– Зависи от това какво правя или с кого съм. Обичам червено вино с италианска храна. Или пък да пия коктейл в ресторант, в който са приготвили храната специално за напитките, които предлагат.

Коя ще е следващата изненада или т.нар. “The next big thing” в алкохолната индустрия?

– Трудно е да се каже. А и аз пътувам толкова много, че май изпускам пулса на индустрията. Няма да се учудя, ако уникален ликьор от някоя точка на света влезе в списъка с коктейли на САЩ.

Ако трябва да си купя алкохол за коктейл, какво ще ме посъветваш да си взема? Защо?

– Водката е универсална, въпреки че аз си падам по рома. Той ми връща спомени, когато го пия. И се размечтавам – пирати, топлина, слънце, кристално чиста вода, златисти пясъци и палми.

Джак Максуел в Алкохолно пътешествие

Коя е най-странната напитка, която опита по време на твоите пътувания?

– О, има много! Например, как ти звучи „жаба в блендер“? Опитах го на един перуански пазар. Как го приготвят? Махат кожата на жабата, слагат я в блендера, заедно с уиски Moonshine и корени от определени дървета и билки. Интересно е! Пих и вино „Отрова от тарантула“ в Камбоджа. Трябва да го опиташ!

Заговорихме за вино. Бяло, розе или червено?

– Най-често – червено.

Някакъв съвет за любителите на коктейли – как да спасят черния си дроб?

– Спокойно. Пийвайте си през целия живот. Напитките са част от живота ни откакто свят светува и ще бъдат още дълго време. Наслаждавайте им се, без да плащате висока цена на другата сутрин. Наздраве!

Може да се забавлявате с новите серии на „Алкохолно пътешествие“ и Джак Максуел по Travel Channel.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg