Стюардеси акушираха на родилка по време на полет

0

Не на всеки му е писано да бъде известен по целия свят още от първата си глътка въздух. Тази съдба неочаквано „връхлетя“ на 13 000 метра високо в небето бебето на Нафи Диаби.

Бременната в 28-та седмица Нафи летяла по дестинацията Конакри (столицата на Гвинея) до Уагадуга (столицата на Буркина Фасо), когато по средата на полета получила силни контракции, а минути по-късно изтекли водите й. Така

добре обучените стюардеси на Turkish Airlines по неволя „сменили“ за кратко квалификацията си, за да станат… акушерки на борда!

стюардеси изродиха бебе на борда

Поради липсата на възможност за аварийно кацане, служителките на авиокомпанията с част от пасажерите изолирали кътче на борда на пътническия лайнер. В импровизираното родилно отделение помогнали за идването на бял свят на малката Кадиджу. Бебето дори било включено в списъка с пътниците на самолета.

Буквално минути по-късно добрата новина обиколи целия свят, след като екипът на Turkish Airlines написа в официалната си страница в Туитър:

„Добре дошла на борда, принцесо! Поздравления за кабинния екипаж!“

стюардеси изродиха бебе на борда

Веднага след като машината с новороденото кацнала на летището в Уагадугу Нафи и малката Кадиджу били откарани в болница. И двете са в отлично здраве, но майката била изключително изтощена от случилото се на борда.

Любопитен е фактът, че повечето авиокомпании позволяват на жени в напреднала бременност (чак до 36-та седмица) да летят, но с изрична препоръка да са получили разрешение от наблюдаващия състоянието им лекар. От нискотарифната ирландска авиокомпания Ryanair обаче, изискват писмено разрешение от специалист гинеколог, с което да допуснат бременна дама на борда след 28-та гестационна седмица.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg