Британски сайтове: България – „диария дестинация“

0

Имиджът ни и на Острова рухва постъпателно след нова статия за нивото на туризма у нас. Поредният съкрушителен удар е от британският сайт sickholiday.com, който излезе с тотално негативна информация за България като анти топ дестинация за тези, които искат да отмарят през лятото и зимата. Въпросният интернет портал дава юридически съвети как турист от друга държава да заведе граждански иск, в случай, че се е разболял, докато е бил на летен или ски отдих в България!

За никого не е изненада, че страната ни е поставена в частта за „горещи точки“, в които „отпускът Ви може да завърши с болест“. Единственото „успокоително“ е, че България попада между държави като Кипър, Хърватия, Гърция, Хърватия, Доминиканската република, Индия, Египет, Мексико, Ямайка, Италия Мароко, Испания, Португалия, Турция и Тунис. На сайта дори са отбелязани и къде се намират родните курорти, където разболяването с чревни вируси е повече от възможно. И въпреки че авторите не пестят хвалебствия за родното гостоприемство, се изтъква и че не са рядкост случаите на заболявания дори и в най-луксозните ни дестинации.

От сайта цитират жалби на туристи, според които посещението в елитни курорти у нас гарантира хранително натравяне, а един от зимните ни рекламирани хотели е дамгосан, че може да докара на клиентите си повръщане, диария, треска и стомашни спазми и симптоми, които се свързват с инфекции като Ешерихия коли и Салмонела. От сайта бързат да обяснят, че симптомите се причиняват от хапването на неправилно или нехигиенично обработвана и съхранявана храна. Дават се и насоки за предпазните мерки, които е важно да имат предвид хората, които идват у нас, за да не си докарат хранително натравяне – освен да използват гелове за ръце със съдържание на алкохол, но и да не си позволяват храна, която не е приготвена при нужната термична обработка или е сготвена нехигиенично. От сайта предупреждават, че изцяло на туроператора е отговорността да бъде осигурено на туристите чист, сигурен и хигиеничен хотел.

Според sickholiday.com по черноморските ни курорти качеството на чешмяната вода е съмнително. Съветите са да се купува единствено бутилирана вода. Разкритикувани са и басейните, които се били достатъчно чисти. От там също може туристите да си докарат стомашни проблеми. Порталът не само съветва, но и  оказва помощ на пострадали туристи у нас как да си търсят правата и да заведат иск във връзка с причинено разболяване на територията на България. Собственикът на сайта Ричард Конрой, който е експерт по храните е работил дълго време в сферата на здравеопазването и хранителната микробиология. Конрой започва бизнеса със сайта пре 2000 г. с единственото желание да помага на хората, които са се разболели по време на почивката си извън родината. Гаранцията на Конрой е, че заболелите туристи ще получат максималното обезщетение за своите страдания.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg