Нов вид лечение на махмурлук

0

Изследванията показват, че музиката е един от най-добрите лекове за махмурлук. Експертите от Центъра по изследване на главоболието в Ню Йорк смятат, че с подходящи мелодии може да облекчи страданието, причинено от неконтролираната употреба на алкохол.

„Открихме, че музиката въздейства на болка от всякакъв вид. Това средство не е толкова мощно, колкото е морфинът например, но може да бъде толкова ефективно, колкото е тиленолът.” – заявил директорът и основател на изследователския център Александър Москоп.

mahmurluk2

Музиката може да помогне за разсейване на болката, така че може би следващия път, когато прекалите с пиенето, може да си пуснете любимата плейлиста, която ще Ви помогне да подобрите настроението си. Няколко проучвания показват, че музиката е в състояние да намали чувството на гадене, което за съжаление е друг неприятен страничен ефект, свързан с консумацията на твърде много алкохол.

„Смятам, че симптомите на махмурлука са подобни на мигрената, в смисъл, че и при двете главоболия всичко твърде силно е дразнител.” – казва Лин Уебстър от Health Sciences.

Нещо повече, вече е известно, че музиката може да повдигне духа, да спомогне за подобряване на мотивацията, или да Ви помогне да заспите и благодарение на това се стимулират биологични процеси, които ще накарат махмурлука да изчезне. С последните проучвания се установило, че при страдащите от мигрена хора слушането на много видове музика, включително музикални жанрове като хеви метъл или дъбстеп, може да бъде ефективен начин за намаляване на болката. Изглежда, че това има нещо общо с вибрациите на музиката, които помагат да се облекчи тежкото главоболие. От друга страна било доказано, че същия ефект се получава и при слушане на класическа музика.

mahmurluk1

Следващият път, когато имате махмурлук или мигрена, по-добре се пресегнете за слушалки и чаша вода, отпуснете се и се оставете на музиката, която само ще подобри Вашето състояние.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg