Мъжете предпочитат по-ниско интелигентни жени

0

Какъв тип жени привличат повечето мъже? Разбира се, повечето от мъжете първо обръщат основно внимание на външния вид на една жена – усмивката, косата и фигурата й. Едва по-късно, когато двамата взаимно се опознаят по-добре, могат да определят дали наистина между тях прехвърчат искри. Оказва се обаче, че мъжете се страхуват от умните и интелигентни жени и обикновено ги избягват. Дали такива жени са привлекателни за тях? За съжаление, според психолозите – не.

inteligentnite zheni3

Според изследователите, първоначално, интелигентните жени привличат противоположния пол, но след известно време мъжете губят интерес и предпочитат по-атрактивни жени, но по-малко интелигентни дами. До тези заключения достигнали изследователи от университета в Бъфало, Лютеранския Университет на Калифорния и Университета на Тексас – съобщава The Daily Mail.

Учените провели експеримент с участието на 105 мъже и жени. Всички доброволци били  поканени да участват в проучването, като трябвало да се определи тяхното ниво на интелигентност. Тестовете били свързани със задачи по английски език и математика. След това на мъжете били показани снимки на жени с коментари към тях, в които били написани резултатите на жените от тестовете. Оказало се, че жените, които са надминали мъжете по отношение на резултатите, предизвикали в мъжете по-малък интерес. Само половината от мъжете заявили, че са заинтересовани от по-нататъшно запознаване с някои от интелигентните жени от снимките. Въпреки че мъжете първоначално заявили, че харесват жени, които са по-интелигентни от тях, то в реалния контакт с тях, тяхното поведение и език на тялото показали, че не са особено вдъхновени.

inteligentnite zheni1

Мъжете обикновено казват, че са привлечени от жени, които са по-умни от тях … докато не се срещнат наистина с такава жена. В действителност, физическият контакт с по-интелигентна жена оказва драстично влияние върху чувството на мъжественост у мъжете, което ги кара по-скоро да нямат желание да я поканят на среща.”- заключават авторите на изследването.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg