Откриха управителка на студио за красота замръзнала в криокамера

0

Първи смъртен случай след използване на новия начин за бързо отслабване – 24-годишна управителка на студио за красота буквално замръзна до смърт в криокамера на салона. Това се случило, след като Челси Ейк се заключила, без да иска в машината, пълна с течен азот, а температурата паднали значително – до минус 151 градуса по Целзий.

Челси Ейк, криокамера

Челси Ейк

Челси Ейк била открита мъртва от други нейни колеги на сутринта. Засега следователите са установили, че смъртта на младата жена е причинена от „грешка на машината след неправилна употреба от оператора”. Твърди се, че Ейк е използвала уреда за бързо отслабване сама и се е задушила, докато е била вътре. От инспекцията Трудова безопасност и здраве в щата Невада заявиха, че Ейк е престояла в камерата в продължение на десет часа.

Приятелка на покойната Челси Ейк заяви, че е убедена, че жената е била сама докато е затваряла салона. Близката до замръзналата в криокамерата млада дама предположи, че след като е затворила студиото за красота е влязла сама в машината, която, очевидно, не се е изключила.

Откритата вкочанена от колегите й Челси Ейл е от Хаваите. Приятелката й пристигнала специално в щата Невада, за да прибере тялото на нелепо загиналата жена.

Челси Ейк, криокамера

Процедурата, наречена Whole Body Cryotherapy представлява „дълбоко замразяване“ от минус 160 градуса с течен азот. С този екстремен студ организмът влиза в „режим на оцеляване“. В тези три минути, докато трае сеансът кръвта на подложилия се на този вид ледено топене на килограми, се пълни с ензими и кислород. Това води до ускоряване на обмяната на веществата, а калориите се топят бързо. И това не е всичко, хората преминалите през Whole Body Cryotherapy освен че отслабват бързо, но и се чувстват изпълнени с енергия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg