Велинградчанинът Кристиан Голомеев със сребро от Европейското по плуване

0

Българин бе на косъм от златото в Глазгоу, където се провежда Европейското първенство по плуване. Британецът Бенджамин Прауд стана шампион на 50 метра свободен стил с време от 21.34 секунди, като изпревари само с една десета от секундата състезаващия се за Гърция Кристиан Голомеев. 25-годишният велинградчанин, на когото неслучайно казват Торпедото, е син на легендата на българското плуване Цветан Голомеев и племенник на баскетболиста от близкото минало Атанас Голомеев. Крис направи малко по-слаб старт е Глазгоу, но успя да го компенсира с отлично плуване и се размина на косъм със златния медал с 21.44 секунди. Бронзът отиде у италианеца Андреа Вергани, който финишира за 21.68 секунди.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Рекордите на плувеца от Велинград Кристиан Голомеев

При жените шведката Сара Шострьом спечели четвърти златен медал от шампионата в Глазгоу, след като триумфира на 50 метра бътърфлай.

Рекорд на шампионатите постави италианецът Пиеро Кодия в дисциплината 100 метра бътърфлай при мъжете. Кодия стартира в първи коридор, но изненадващо не остави абсолютно никакви шансове на съперниците си и спечели с време 50.64 секунди.

Втори завърши плуващият в осми коридор Меди Метела от Франция с 51.24 секунди, докато бронзовият медал остана за стартиралия в седми коридор Джеймс Гай (Великобритания) с 51.42 секунди.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg