Яжте диня всеки ден и вижте какво ще се случи със сърцето, бъбреците и кръвното налягане

0

Няма по-добро освежаване в горещите дни от резен свежа и приятно охладена диня! Този вкусен плод не е само летен десерт. Динята е източник на хранителни вещества, които подобряват здравето ни!

сок от диня

Динята съдържа 90% вода, а това автоматично означава, че е изключително подходяща за хидратация на тялото. И това не е всичко!

Редовната консумация на диня намалява високото кръвно налягане, подобрява функцията на сърцето и бъбреците.

Вкусният плод съдържа в себе си безценни хранителни вещества, сред които ликопен, витамин А, цитрулин и витамин С. Всички от тях имат широк спектър от положителни ефекти върху човешкия организъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

диняС кора от диня се отслабва и се лекуват тези болести

Кожа

Редовната консумация на диня може значително да подобри здравето на кожата. За да е още по-свежа кожата Ви, увеличете дневния прием на диня. Витамин А в динята е особено полезен за регенериране на кожната тъкан и дълбоката хидратация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

вазелин за здрава и по-млада кожаС години по-млада кожа само с този продукт

 

Сърце

Яжте диня всеки ден и вижте какво се случва със здравето ВиВсички здравни въпроси, свързани със сърцето не трябва да се игнорират. Добавете по-голямо количество диня в дневното си меню и значително ще подобрите здравето на сърцето си и ще нормализирате неговата функция.

Ликопенът в диня е „виновникът“ за подобряване на сърдечните показатели. Витамин С, каротеноидите и калият в летния плод помагат за редуциране на холестерола и предпазват сърдечния мускул от редица опасни състояния.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

диняСлед като прочетете това никога повече няма да изхвърляте семките от диня (рецепта)

Бъбреци

Вън от всякакво съмнение е, че изхвърлянето на камъни от бъбреците е едно от най-болезнените преживявания, през което човек може да премине. Динята идва на помощ и при този здравен проблем! Плодът увеличава диурезата, без да оказва каквото и да е допълнително негативно влияние върху бъбреците. С други думи динята облекчава натоварването на бъбреците от излишните течности в тялото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

чай от джинджифил, ракТази рецепта за чай от джинджифил разтваря камъни в бъбреците, убива ракови клетки и прочиства черния дроб

Високо кръвно

Яжте диня всеки ден и вижте какво се случва със здравето ВиВъпреки че повечето пациенти, страдащи от високо кръвно налягане използват антихипертензивни средства, състоянието им може лесно да се контролира и чрез консумация на храни, които могат да понижат нивата му. Една от тези ценни природни храни е динята.

Количеството калий и магнезий в динята играе важна роля за „укротяване“ на хипертонията.

Рак на простатата

Динята съдържа мощни антиоксиданти, които са изключително полезни при борбата с раковите клетки в простатата при мъжете. Според Националния институт за рака на САЩ, ликопенът в кората на динята е свързан с намаляване риска от рак на простатата.

динена кора, кора от диня помага за здравословни проблеми

Ако сте почитател на динята и този плод е в лятното Ви меню, със сигурност вече „жънете“ ползи за здравето си от този невероятен плод. Ако пък след тази статия отношението Ви към динята се е променило в позитивна насока, то със сигурност е време да включите няколко резена в менюто си! Ако намерите статия полезна, не се колебайте да я споделите с приятели и със семейството си. Екипът на delo.bg Ви благодари предварително!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg