С динена кора се отслабва и се лекуват тези болести

0

Никога не хвърляйте динена кора, вижте защо тази част от летния плод е толкова полезна и при какви здравни проблеми може да бъде използвана!

Вярвам, че всеки обича вкуса на парче сочна диня в горещите летни дни. Освен своя освежаващ вкус обаче, динята притежава изключително полезни хранителни свойства чрез веществата, които се съдържат в нея и най-вече в нейната кора – антиоксиданти, витамини и минерали, които могат значително да подобрят общото здраве на човека. Динята поддържа естествената хидратация на тялото и чисти всички токсични отпадъци от него.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

динените семки, динени семки, dineni semki, камъни в бъбрецитеЩом прочетете това, вече няма да изхвърляте динените семки (рецепта)

 

Обикновено изхвърляме корите на динята, без дори да подозираме, че тази част на плода е богата на витамините А, С и В6, магнезий, калий и цинк. Ликопенът, съдържащ се в динените кори, е мощен антиоксидант, който може да Ви предпази от множество болести. Доказано е, че 95 % от хранителната стойност на вкусния плод е в кората му.

динена кора, кора от диня помага за здравословни проблеми

 

Вижте ползите от консумацията на динена кора:

Увеличава ползите, ако тренирате

Корите на динята са богати на цитрулин, аминокиселина, от която мускулите се нуждаят след фитнес тренировка. Можете да добавите малко динена кора във вашата вечеря след тежката тренировка.

Повишава либидото

Яденето на динени кори е отличен начин да стимулирате на либидото си. Благодарение на високото съдържание на цитрулин, динената кора може естествено да повиши сексуалното желание. Освен това, проучванията показват, че цитрулинът е полезен и при лека еректилна дисфункция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

динена кора, кора от диня помага за здравословни проблемиЧудесен начин да си направите фреш от диня (видео)

 

Чудесна добавка към диетичния хранителен режим

Кората на динята е естествен източник на фибри. Тя може да Ви помогне да отслабнете и да предотвратите преяждане. Освен това, динената кора има диуретични свойства, които помогнат за премахването на излишната вода от организма.

Регулира кръвното налягане

Кората от диня е чудесна храна за тези, които страдат от хипертония, тъй като тя има способността да регулира нивата на кръвното налягане чрез премахване на излишната вода от организма. Според проучвания, едно парче динена кора дневно е напълно достатъчна и ефективна за поддържане на нормално кръвно налягане при възрастни, заедно с всички останали лекарски мерки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

динена кора, кора от диня помага за здравословни проблемиЕволюцията на дините

 

Отразява се добре на отделителната система

Динената кора може да предотврати инфекции на пикочните пътища. Освен това, тя може да се запази бъбречната функция нормална, тъй като чрез свойствата си, увеличава производството на урина и пази пикочните пътища здрави. Но това не замества нужния дневен прием на вода през лятото.

Предпазва от рак

Ликопенът, съдържащ се в динята е друга изключително полезна съставка. Редица изследвания са установили, че ликопенът може да намали риска от развитие на рак на простатата с до 34 %. Като мощен антиоксидант, ликопенът предпазва и от рак на стомаха, панкреаса, дебелото черво, хранопровода и от рак на шийката на матката.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg