Стиснете и задръжте така кутрето си за 30 секунди, резултатът ще Ви удиви

0

Човешките ръце и пръстите – кутрето, показалецът, средният пръст, безименният и палецът, са проводници на енергия, която протича по канали, минаващи през цялото човешко тяло. В това вярват от древни времена японските лечители, които са на мнение, че без лекарства може да се облекчат по-голямата част от болежките. Подобна на медитацията е техниката Джин-Шин-Джицу. Тя представлява масаж на пръстите с прилагане на лек натиск върху конкретни точки. Това става в комбинация с дихателни упражнения. Този метод води съзнанието до състояние, позволяващо лесно да се въздейства на чувствата и емоциите ни.

Ето всеки един пръстите на ръката за какво здравословно състояние отговаря.

Ако страдате от ниско самочувствие, просто масажирайте леко кутрето си. Упражнението е полезно и за хората, които имат болки в гърдите и страдат от проблеми с нервната система. Доказано е, че с масажа на кутрето – най-малкия пръст на ръката, ще изгоните тревожността и стреса.

Масажирайки безименния пръст пък, ще помогнете за разрешаването на проблемите с две системи – дихателната и храносмилателната. Ще успокоите болката в бъбреците и гърдите си. С този масаж също ще се отървете от неувереността и негативните емоции, които са Ви завладели. За да се получи ефект от тези упражнения, задължително трябва да сте спокойни и да контролирате своето дишане.

Когато усетите, че сте силно изморени или пък сте раздразнени, хванете стабилно средния си пръст в продължение отново на 3-5 минути. Това освен, че ще успокои емоциите Ви, бликащи от гняв, ще изгони тревогите, ще окаже положителен ефект върху черния дроб и ще свали Вашето високо кръвно налягане.

За работата на бъбреците, проявите на объркване и страх, отговаря показалецът. Специалисти са доказали, че с масажи на този пръст се наблюдава положителен ефект при мускулни и гръбначни болки, както и при нефрологични заболявания.

Неувереността, тревогите, страховете и раздразнението имат главен генератор и това е палецът. От тях може да се отървете с лек масаж. Така ще окажете и положително влияние на някои от органите на тялото си. Палецът е свързан пряко с депресиите и безпокойството, както и с дейността на стомаха и далака. С честите главоболия можете да се преборите, като хванете палеца си с другата ръка и задържите в тази позиция в продължение на 3-5 минути. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

ръцете, ръце, да поглезим ръцетеРазличният цвят на ръцете издава от какво сме болни

 

ръцете, ръце, да поглезим ръцетеПогледнете дланите си, преценете дали тези линии съвпадат и вижте какво разкрива размерът на ръцете Ви

 

ръцете, ръце, да поглезим ръцетеЕто как в домашни условия ще премахнете мазнините по ръцете си (видео)

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg