Винотерапия за младост и здраве

0

През годините еликсирът на боговете – червеното вино, е придобило редица приложения. В Италия отдавна използват напитката за винотерапия, която прилагат като вана с червено вино, масаж и маска с натурален гроздов крем или пък масаж и маска със сурово грозде.

винотерапия или вана с червено вино

Разбира се, да си позволят вана, пълна с прилично качество вино може да е прийом само на най-богатите люде (като тези на снимките долу). Ако Ви стиска да последвате примера им, си пригответе солидна сума, за да купите няколко стека червено вино. Не се отчайвайте, съвсем спокойно може да се поглезите с винотерапия и у дома като направите нещо доста по-лесно, а и в пъти по-евтино.

Amar Stoudemire, сн. YouTube

Amar Stoudemire, сн. YouTube

Charlotte Newton, сн. Justin Benson-cooper

Charlotte Newton, сн. Justin Benson-cooper

Отделете си малко количество от червеното вино, което купувате за вечеря или пък за готвене и с него си намажете кожата, след почистване на лицето. Малко по-късно винената маска ще я изпъне. Оставете за няколко минути да подейства, след това изплакнете добре.

Сами можете да си направите и маска със сурово грозде. Отделете няколко зрънца бяло или черно грозде, които да пасирате, да намачкате с вилица или да счукате в хаванче. Полученото нанесете върху вече измитото си лице. Можете да добавите към гроздето и едно разбито сурово яйце, за да се закрепи по-лесно маската на кожата. Ако имате широки пори и черни точки, си направете предварително инхалация над съд с гореща вода, за да омекне кожата и да почистите порите с кърпа, за да не останат следи от стискането.

винотерапия или вана с червено вино

За

винотерапия в домашни условия

ще се наложи да се подготвите повече.

Трябва да си намерите асистент, който да намаже с прясно грозде кожата на гърба Ви, гърдите, стомаха и краката. За целта изберете подходящо място, което пък трябва да бъде и топло – легло, маса или пък на земята, които да покритие и с найлон, за да не изцапате.

Добър вариант е да Ви направят масаж на гърба с парче вълнен плат, за да се зачерви кожата и да попие по-лесно гроздето. Останете така половин час, след това вземете душ. На следващия ден можете да намажете и предната част на тялото си по същия начин.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg