Отец Силвестър: Не искам да гледам гей парад на Задушница

0

Случайно или не, навръх Черешова задушница в София се проведе годишният прайд на хората с различна сексуална ориентация. Потърсихме за коментар на съвпадението Отец Силвестър. По думите му за това основна вина има кметицата Йорданка Фандъкова, която иска да подражава на своите западни колеги. Той не смята за крайно изказването на бившата народна представителка Стела Банкова, която написа на стената си във Фейсбук: „проклятието на живи и мъртви ще застигне кметът Йорданка Фандъкова, че не е отменила Прайда точно днес“. Според него с тези думи Банкова отразява написаното в Библията по своя начин. Ето какво още каза отецът пред delo.bg по повод днешния гей парад на Задушница.

Отче, за 9-та година в столицата се провежда София Прайд. Не свикна ли обществото ни, че трябва да сме толерантни към ближните и не са ли всички хора с равни права на този свят?

– Правата ни се простират дотам, докъдето започват правата на другия и това е нормалната норма. Не може да ни бъдат налагани неща, които ние не искаме да приемем и да ни бива нарушавано личното пространство по този арогантен начин, по който го правят наглите педе*аси. Представете си, че искам да Ви изнасиля, Вие не трябва да имате нищо против, защото сме толерантни ли? Нека да го обърнем тогава – няма ли да бъда засегнат аз, ако ми откажете да ви изнасиля и така да ми се нарушат правата? Когато го обърнем, разбирате същността на нормата „мое право“ – „чуждо право“. Те с това спекулират.

Снощи участвах в дебат с онзи омразен на всички българи Красимир Кънев (бел.ред. учредител и председател на Българския хелзинкски комитет). Той точно това казва – „ние нищо не правим, ние се борим за правата си“. Това е наглост, изопачаване на истината. Типичната форма на измама, или казано на български – педе*астка работа. Докладваха и премахнаха профила ми във Фейсбук, защото имало публикации, противни на политиката им. Може и малко да съм прекалил, но не съм съгласен да гледам парад на педе*асти по време на Задушница.Отец Силвестър, гей парад на Задушница

Отец Силвестър, различни журналистически разследвания през годините показаха, че много служители на БПЦ също са с хомосексуални наклонности…

– То и много журналисти са педе*асти. Това, че един нечестивец не е приел истините на Бога, какво следва? Трябва ли да искам от всеки документ за сексуалната ориентация, за да говоря с него, защото не говоря с педе*асти? Знаете и моята позиция спрямо хомосексуалните в църквата.

Аз, ако не приемам хомосексуализма като поведение, действие и начин на изповядване, десет пъти повече не го приемам за хората в църквата, защото ние трябва да бъдем за пример.

Борил съм се срещу тях, понякога с поведение, което не се е харесвало на Синода и сме постигали успехи, като в Троянския манастир. Това не може да бъде контрапункт.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg