Стопете с ленено семе и мед възлите на щитовидната жлеза (рецепти)

0

Функцията на щитовидната жлеза е от изключителна важност за целия човешки организъм. Тази жлеза с вътрешна секреия е разположена върху предната повърхност на шията. Изработва хормони, които са необходими за нормалния растеж и развитието на човека.

Йодът е своеобразен „строителен“ материал за тези хормони, а 90% от всички заболявания на щитовидната жлеза при децата и 60 на сто от тези при възрастните са свързани именно с хроничния дефицит на йод.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лесен тест с йод върху кожатаС този лесен тест с йод ще разберете функционира ли нормално Вашата щитовидна жлеза

Заболяването на щитовидната жлеза се проявява основно в 2 форми. Едната е нарушаване производителността на хормони, като количеството им е или по-голямо, или недостатъчно. При втората се нарушава структурата ѝ, като се увеличава размерът, образуват се възли в жлезата, локални уплътнения и т.н.

Повишената функция на щитовидната жлеза води до сърцебиене, отслабване и мускулна слабост. Това заболяване се нарича Базедова болест.

Елементарна народна рецепта топи образуваните възелчета само за 2 месеца. През това време трябва само пациентът да приема сутрин и вечер по 1 с.л. смляно ленено семе с 1 с.л. мед всеки ден. След това възелчетата изчезват напълно.

Друга рецепта за справяне с Базедовата болест:

Сместват се и се настъргват 50 г бял равнец и стръкове от червен кантарион, 80 г камшик и 60 г корени от жълта тинтява. Две с.л. от сместа се заливат с 500 мл вряща вода и се варят 10 минути на тих огън. След като изстине, сместа се прецежда. Приема се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

При проблеми с вътрешната секреция на щитовидната жлеза, може да си приготвите и следната изпитана природна рецепта:

щитовидна жлеза, орехи, здравословна диета, отслабванеТази напитка подобрява функцията на щитовидната жлеза и топи бързо килограми

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg