Ето я! Билката, която удължава живота и увеличава с 250% силата на мускулите

0

Американци признаха, че билката златовръх удължава човешкия живот поне 10%. Руснаците пък я изследват и прилагат в космонавтиката. Учени и от Запад, и от Изток днес са категорични –

златен корен (златовръх) увеличава мускулната сила на човека 250%, а психическата работоспособност -175%

Поне 8 са ползите за здравето на човек от билката златен корен (златовръх). Доказано е, че тя намалява стреса, подобрява концентрацията, помага при отслабване, действа като енергийна бомба, подпомага сърдечното здраве, предотвратява развитието на рак, подсилва имунната система и не на последно място подобрява сексуалното здраве.

В някои традиционни и модерни приложения Rhodiola rosea (златовръх) е предписана и за еректилна дисфункция и преждевременна еякулация. Златният корен също така може да подпомогне и за зачеване като повишава плодовитостта, повишава либидото и води до по-здравословен сексуален живот.

Билката може да се пие като чай, както древните са го пиели, а и още го пият в Алтай. Една чаена лъжичка се запарва в 500 мл вода и се пие три пъти дневно.

Златовръх получи ново световно признание за своята лековитост. Стръковете му отдавна са известни със свойствата си на медицината. По-специално внимание върху човешкия организъм и ефектите му върху здравето на хората обърнаха специалистите от „Перелман“ – школата към висшето учебно заведение в американския щат Пенсилвания. Учените установили, че растението златовръх е природният лек срещу депресивни състояния. Както delo.bg писа преди дни специалисти от Франция са на път да открият персонална терапия на депресивни състояния. Разработват маркери, които ще борят ефикасно депресията за всеки един пациент индивидуално.

Rhodiola rosea, златовръх, депресияЕфектът на Rhodiola rosea е безапелационен и досущ като влиянието върху неврологичното състояние на сертралина. Според изданието Diabetes Insider стръковете златовръх са с доста по-малко и дори незначителни странични ефекти, в сравнение с хапчетата сертралин.

В целrя свят хората, които страдат от депресия са четвърт милиард! Приоритет на световната медицина е да търси съвсем нови медикаменти за борба с това състояние.

Опит, в който са участвали 57 доброволци е показал недвусмислено, че билката отстранява всички познати симптоми на депресията. Хората, подложени на експеримента са приемали екстракт от Rhodiola rosea, плацебо и доза сертралин цели три месеца.

магнезий при депресияМагнезият бори депресията

 

В самото начало на опита и в неговия край те били тествани за депресивни признаци. Доброволците, пили златовръх имали подобряване, установено 1,4 пъти по-често, в сравнение с тези, приемали плацебо. Хората, които били на чист антидепресант пък се подобрявали близо два пъти по-често.

Резултатите дали право на учените, провели експеримента да твърдят, че на пациентите, на които не им понася стандартната медикаментозна терапия със сертралин, е наложително да притъпяват депресията си с екстракт от растението златовръх.

Rhodiola rosea, златовръх, депресияОсвен в аптеките у нас може сами да си наберете златовръх – може да го откриете през летните месеци юли и август по скалистите и каменисти части във високите пояси на планините Рила, Средна Стара планина, Западните Родопи и Пирин.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg