Прочутата рецепта на Петър Дънов със зехтин и жълт кантарион

2

Учителят Петър Дънов ни е завещал много природни рецепти, но има една, която и до ден-днешен се използва в алтернативната медицина.

Цветове от 50 г жълт кантарион се поставят в стъклен съд и се заливат с 200 мл зехтин. Поставя се марля или тензух на отвора на съда и се оставя на слънце за около 20 дни. Течността става кървавочервена на цвят. Прецежда се и се сипва в тъмни шишенца с капачка. Може да стои в хладилника година.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

мащеркаТази билка бори два вида рак, Ешерихия коли, грипни вируси и херпес

Зехтинът с жълт кантарион се използва за мазане на рани, при изгорено, попарено с вряла вода и натъртване. Противовъзпалителното му действие е подходящо при циреи, за разтривка при ишиас, ревматизъм, лумбаго, болки в гърба, спортни травми, алергии по кожата, херпес, ухапвания и др. При нощно напикаване се разтрива с това масло основата на гръбначния стълб. При колики може да се разтрие коремчето на бебето.

Природното масло от зехтин с жълт кантарион успешно лекува рани. Действа вълшебно и при язва.

Сместа не само успокоява болката, но спомага и за заздравяването на язвата, за „полирането“ на нейната повърхност, независимо дали се намира в стомаха или в дванадесетопръстника.

Мария Требен съветва, че за рани от изгорено жълтият кантарион се кисне в ленено масло. С маслото може да се лекуват и рани при животни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Мария ТребенБилковите рецепти на Мария Требен, с които лечителката изцери хиляди хора по света

Жълтият кантарион, наричан още Звъника, Hypericim perforatum e древна билка, която лекува много болести. Наричат го още Христова кръв, заради червения цвят, който пускат стъблата му при рязане и киснене. Наподобява кръв.

Ценни са стъблата с листата и цвета. Билката жълт кантарион се бере след 24 юни, Еньовден. Може да се използва както сурова, така и сушена. Много добре действат и седящи бани с тази билка, като цяла кофа стръкове жълт кантарион се залива с вода. Стои една нощ. На другия ден се кипва и се изсипва към водата за банята. Тя трае 20 мин.

Чаят от жълт кантарион е полезен и ароматен

Най-традиционната рецепта за приготвянето на чай е като се попари една пълна чаена лъжичка билка с ¼ л. вода. Оставя се да кисне четвърт час. Може да направите и по-концентриран чай като залеете 2 суп. л. от билката с половин литър вода. Ври 5 мин. Прецежда се и се пие по 100 мл 15 минути преди ядене, 3-4 приема на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Петър Дънов10 съвета на Петър Дънов за здравословно хранене

Мария Требен препоръчва на младите момичета в годините на половото си развитие да изпиват по две чаши чай от жълт кантарион дневно, защото той подпомага развитието на женските органи и редовността на менструацията.

Билката жълт кантарион лекува депресия, потиснатост, безсъние, главоболие, мигрена, болно гърло и възпаление на носа.

Препоръчва се при менингит, сенна хрема, болни бъбреци, различни видове рани, охлузена кожа, възпалено ухо, нощно напикаване и пневмония. Ефикасно е за язва, колит, гастрит, киселини в стомаха, стомашни спазми, нервен стомах, възпалена жлъчка, подагра, артрит и акне. Успешно се повлияват сърдечносъдови смушения, диария, ревматизъм и циреи. Използва се като кръвоспиращо средство при хемороиди и обилна менструация, лумбаго, ишиас, слънчеви изгаряния, колики на кърмачета, епилепсия. Доказано действа и профилактично при рак.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



2 коментара

  1. neliats на

    Само свежи, живи цветчета на жълтият кантарион съдържат веществото което разтворено в зехтин (мазнина) прави извлека с червен цвят.
    Сушени цветове и цялата билка (дори прясно събрана) дават само кафяв извлек. Да доуточня.
    Свежи жълти цветове и зехтин.

Коментирай в Delo.bg