При дископатия помага само тази рецепта

0

Дископатията или дисковата херния е заболяване, свързано с дегенеративни или по-рядко травматични изменения на междупрешленните дискове. Основните симптоми при дисковата херния се дължат на притискането на нервните структури (коренчета и гръбначен мозък) от хернииралата мека част на междупрешленния диск. Характеристиките са:

локална болка, според нивото на засягане;
болка, разпространяваща се в сетивната зона съответното нервното коренче,
промени в чувствителността;
възможна моторна слабост;
тазово-резервоварни нарушения.

Симптомите обикновено започват с болки в шията или гърба, кoито след дни или седмици постепенно или понякога могат внезапно да преминат в коренчеви болки. Провокиращите фактори са много, но обикновено се свързват с неправилно вдигане на тежки предмети, физически усилия, неудобна позиция на тялото или резки движения. Болката обикновено се усилва при кашляне, кихане, дефекация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

чакръкчияГеорги Борисов – самоукият чакръкчия, който лекува схващания, шипове и плексит

Ако страдате от дископатия, лумбаго или ишиас, приложете следния нетрадиционен метод за справяне с болките в областта на кръста. Този алтернативен лек е лесен и много ефикасен. Три добре разбити яйчeни белтъка се смесват с половин настърган слабо алкален сапун (например бебешки или домашен). Сместа се разбърква, докато се получи каша. Така полученият мехлем се нанася плътно върху марля и веднага се поставя върху кръста.

Трябва да се приготви бързо, тъй като мехлемът се втвърдява почти веднага. Необходимо е да го прилагате най-малко три дни подред, за да получите добър ефект. Процедурата се повтаря няколко пъти месечно и се прави вечер преди лягане.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg