С тези пет растения у дома ще спите като бебе

0

Стайните растения са не само перфектната украса за дома ни, но те могат да бъдат и много полезни и за цялостното ни здраве. Някои растения имат мощни успокояващи и прочистващи ефекти, като по този начин значително могат да подобрят качеството на съня.

В следващите редове delo.bg Ви представя 5 от най-благоприятните за здравето растения, които ще Ви помогнат да спите като бебе и да се чувствате добре и отпочинали.

Сансевиера трифасциата

Това растение влияе чудесно на имунната и дихателната система. То може да облекчи главоболието и да намали високото кръвно налягане. Сансевиерата изпуска кислород и отстранява вредния въглероден диоксид от въздуха през нощта.

Сансевиера трифасциата, растения за добър сън

Палма Арека

Това растение пречиства въздуха и премахва всички токсини и въглероден диоксид. Освен това, то освобождава известното количество влага от въздуха.

Алое Вера

Това растение се счита за най-ефективно за почистване на вредни химикали като формалдехид. То освобождава кислород през нощта, което не е типично за други растения. Нещо повече, той отделя летливи, които засилват имунната Ви система.

 

Фикус Бенджамин

Фикус Бенджамин е най-разпространеното растение за дома и офиса. То има способността да се отстрани повече от 70% от бензена, толуена, амоняка и други вредни вещества от въздуха, които обикновено се отделят от линолеума, ПДЧ и други материали. Също така, то разрушава половината от съществуващите микроби, значително подобрява качеството на съня и е чудесна украса за вашия дом или офис.

Бостънска папрат

Бостънската папрат е широко разпространена в много етерични масла, флавоноиди и други полезни вещества. Ето защо, това растение значително ще успокои нервната ви система и ще намали стреса.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

здравословен сънМетодът на Да Винчи за бърз и здравословен сън

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg