Кога е най-доброто време за тренировки

0

Тези, които работят, но искат да ходят на тренировки, са успели да си създадат график, за да съчетават и двете. Много специалисти обаче, съветват тренировките да бъдат сутрин. Ако работата Ви натоварва едновременно и психиката, и физиката, ще е трудно след работния ден да успеете да отделите време за упражнения в залата или джогинг, например.

тренировкиСутрешните тренировки ще Ви накарат да се чувствате по-заредени с енергия, а и ще постигнете по-добри резултати. Факт е и психологическият стимул – да прочистите ума си и да се заредите с положителна енергия, която да изразходвате през целия ден.

Все пак, сутрешните тренировки имат и своите минуси. Ако пропуснете да разгреете добре тялото си преди тях, рискувате да получите травма, например.

Въпреки съветите на специалистите, плюсове има и за тренировките след работа. Един от тях е, че сте по-подготвени физически и по-ентусиазирани, тъй като сте отметнали професионалните си задачи. Благодарение на това, че сте приели достатъчно храна, ще разполагате с повече енергия за вдигане на тежести и дори ще успявате да правите повторения. Вечерните тренировки ще Ви помогнат да изгорите излишните калории, натрупани по-рано през деня.

тренировкиЗа тренировките след работа няма времеви ограничения. За разлика от сутрешните, в които сте длъжни да се съобразите с часа, вечер можете да си я удължите толкова, колкото решите и да не се налага да бързате. Това Ви дава възможност за по-дълго разтягане и разгряване на тялото, достатъчна почивка. Тези тренировки са и по-безопасни. Ако искате да бъдат силови, е препоръчително да се правят вечер.

От друга страна могат да попречат на нормалния Ви сън. Освен това, организмът Ви ще бъде нащрек и ще стои превъзбуден, а нивото на кортизола ще е повишено, което пък от своя страна води до по-високо кръвно налягане.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

hrana-1-351x185 (1)Искате плосък корем, но нямате време за упражнения? Стойте далеч от тези 6 храни

 

plosak-korem-351x185Плосък корем с 9 лесни упражнения у дома (ВИДЕО)

 

banana-pinaple-351x185Стопете мазнините по тялото с тази магична напитка

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg