Д-р Михайлов: С микс от тези билки са лекували ефикасно грип преди век

0

Муска от няколко билки спасявала хората от грипната епидемия през 1918 г. Рецептата ѝ дава лично педиатърът д-р Атанас Михайлов. Нужно е да ги съберем в муска и да ги окачим на врата на детето, за да го предпази от инфекции и зарази.

Както в delo.bg вече сме ви информирали за откритието, донесло на японския лекар Йошинори Осуми Нобелова награда за медицина – при дозиран глад се унищожават поразените от вируси и рак клетки. Ето още:

Йошинори Осуми получи Нобелова награди за тънкостите за процеса автофагияД-р Йошинори Осуми: Гладуването чисти шлаката от тялото ни най-добре

Според българския педиатър д-р Михайлов, освен ограничаване на храненето и едно денонощие да бъдете само на вода и чай, можете да си приготвите вкъщи и тази муска. В малка платнена торбичка поставяте 10-15 зрънца хвойна. Препоръчително е да са счукани. Добавете малко камфор – например 1/8 чаена лъжичка, капнете е 5-10 капки лавандулово масло. Така приготвеното вързопче окачвате като медальон на врата на детето и то ще го пази от вирусни инфекции.

Тази рецептата е известна от преди повече от век. Била е доста популярна и ефикасна по времето на голямата епидемия от инфлуенца през 1918 г. Ето и още един съвет при грип от д-р Михайлов:

Атанас МихайловЛекувате грип за 24 часа с лъжица от този естествен минерал, гарантира д-р Атанас Михайлов

При грип д-р Атанас Михайлов препоръчва и няколко пъти на ден по 2 капки чисто лавандулово масло върху захарче. Може да се втрива и върху гърдите. Камфорът също е с мощни антигрипни свойства. Ако е естествен, може да се приема като лавандулата вътрешно. За да засилите неспецифичната имунна система, приемайте витамин С по 1 г на ден, препоръчва още прочутият български педиатър.

Друг знаменит лекар – германският фитотерапевт д-р Брандъл, дава още съвети: от полза при грипни състояния са 2 л горещ липов чай, 2 грейки, 5 одеяла, най-много един аспирин и 2 часа потене в леглото. При температура по-добре да не се сваля, ако не превишава 39,5 градуса. Важно е и краката да се поддържат топли. Ако изстиват, се налага да се наръсва смлян синап в чорапите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg