Лед на лицето: 6 ползи за млада и стегната кожа

0

Кубчетата лед са чудесна разхлаждаща добавка към всяко едно питие през летните горещи дни. Знаете ли, че с лед на лицето може да освежите и поддържате еластична и здрава кожата си?

В много от спа центровете има процедури, включващи лед и това разбира се, не е случайно. Вижте защо:

Прави кожата блестяща

Ледът подобрява циркулацията на кръвта и така лицето Ви придобива естествен и свеж блясък. Уверете се сами!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

поставете кубче лед на тази точка на вратаПоставете кубче лед на това място! Ефектът е поразителен!

 

Скрива петната по кожата

Ледът може да бъде много полезен, ако имате проблемна кожа – акне, зачервяване или възпаление. Просто поставете кубче лед и го задръжте за няколко секунди, докато мястото изтръпне. Правете процедурата всеки ден преди лягане и ще забележите резултата.

Премахва тъмните кръгове под очите

Ако имате проблем с тъмните кръгове под очите, можете да използвате маска от замръзнала вода и сок от краставица, за да ги отстраните лесно. Тъмните кръгове могат да бъдат доста неприятни, но каквото и да е причината за тях, тази техника ще ви помогне да ги премахнете бързо.

кубчета лед за лице срещу мазна кожа

Тонизира кожата

Студеният лед работи чудесно за тонизиране на кожата Ви. Използван като основа преди да сложите грим, той свива порите по кожата на лицето Ви и така то изглежда гладко и безупречно. Той е безупречно решение и при разширени пори.

Лед на лицето вместо грим

Всеки път, когато бързате и не разполагате с много време, за да освежите кожата на лицето си с лек грим, за да изглеждате добре, можете да използвате лед. Просто обвийте няколко кубчета лед в памучна кърпа и ги поставете върху лицето си. Тя ще направи кожата ви сияйна и свежа, без да имате нужда от какъвто и да е грим.

Предотвратява появата на бръчки

Редовното използване на лед върху кожата Ви, ще намали бръчките и дори ще предотврати появата на нови.

Забележка: Не дръжте кубче лед на лицето си повече от 15 минути!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg