Откриха защо край очите бръчките са по-дълбоки

0

Когато учени от Япония излизат с важно откритие, всички богове мълчат. Ето и поредното доказано твърдение на специалисти от Страната на изгряващото слънце, за което дойде време в разгара на лятото – недвусмислено изследователи от медицинския университет Джичи и университета в Кагошима потвърдиха защо край очите бръчките са по-дълбоки от останалите места на лицето ни!

Учените направили детайлно проучване на надмускулния слой около очите и по цялото чело на 58 мъжки и женски тела от отделението по съдебна медицина. Фините набраздявания на кожата покрай очите са по-изразени, тъй като на тези места от човешкото лице има доста по-малко мастни жлези. Този факт, заедно с по-фината кожа на това място улесняват образуването на бръчките. Мастните жлези с остаряването ни отделят все по-малко секрет и по този начин кожата в тези участъци остава с никакъв защитен слой. Способността й да се поддържа хидратирана отслабва и кожата покрай очите става люспеста и суха.

бръчки, очиС две думи бръчките около очите ни са по-дълбоки, в сравнение с тези на челото ни, защото мастните жлези край клепачите и очните орбити са в пъти по-малко от тези в участъка между веждите и косата. С това изследване японските учени хвърлиха катран по пътя на световните козметични гиганти, които правят значително състояние от производството на околоочни продукти. Недвусмислено специалистите от двете учебни заведения потвърдиха, че дори най-силният крем не може да изглади бръчките покрай очите ни.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg