Отблясъци – 7 март

0

Еленко Ангелов с Машината на времето за ДЕЛО.БГ

Отблясъци“ е рубрика на психолога, в която заедно ще гледаме слънчевите зайчета на историята.

7 март 3-2-1-проба, ок започваме официално:

На 7 март през 321 г. първият християнски римски император Константин I Велики издава декрет, от който до ден днешен се знае и спазва, че НЕДЕЛЯ е ден за почивка и то свещена почивка – свят ден, дет’ се вика. Забраняват се всякакви ремонтни дейности и вярата, че в неделя сутрин мраморът е най-мек и подходящ за „добро утро, мили съседи“ дупчене.

На 7 март през 1876 г., дори и Нострадамус да му беше предсКАЗАЛ на Александър Бел, нямаше да повярва, че патентът му за изобретения телефон тогава ще доведе до това днес да се снимаме и сърфираме без жици.

На 7 март 1912 г. Руал Амундсен съобщава, че ако е имал смарт телефон на 14 декември 1911 г. е щял да постне официално серия селфита във фейса си как е достигнал Южния полюс с експедицията си. А днес между другото провере с приложението на Google Earth, дали ще намерите Северния ледовит океан, който учени предсказват, че от днешни дни до 50 години ще се стопи, да ама то няма и година от тази прокоба и горе според снимки на НАСА всичко е стопено бате и само бате Лео на Оскарите алармира ама кой да го чуе.

На 7 март 1987 г. от тогавашния фейсбук в България – „БТА Паралели“ научихме, че черният танк Майк Тайсън е прегазил Джейм „Костотрошача“ Смит за световната титла в тежка категория.

На 7 март 2009 г. е изстрелян космическият телескоп Кеплер, който има задачата да търси земеподобни планети в орбита на други звезди и да им пуска на местните записи на нокаути на Майк Тайсън в случай, че се фукат с напреднала технология.

На 7 март 1999 г. завинаги спря да бие великото сърце на Стенли Кубрик – режисьорът, който ни накара да мечтаем умно.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg