Отблясъци – 21 март

0

Еленко Ангелов е отново в Машината на времето, за да разкаже на Вас, читателите на delo.bg емблематичните събития на днешния 21 март!

Ония дяволи от нахапаната ябълка Apple от месец наспамиха „всичко дето има“ за предстоящото си събитие – представянето на 21 март 2016 г. на новия и по-малък iPhone, абе, „пак нЕква еврейска схема“. Вследствие на което акциите им поскъпнаха през последните две седмици (е казах ли ви, че си е еврейска схема), защото компанията обещава не толкова скъп iPhone, както и да ви звучи това. Очаква се ПИК на продажбите в Китай и не се разчита толкова на американските потребители.

На 21 март 1201 г. от ранни зори стартира обсадата на Варна. На зеленият килим основните играчи са двама – от едната страна са обсаждащите горди българи водени от цар, които съвсем буквално твърди, че рода му произлиза от истински змейове, а от другата – обсадените насрани вече византийци. Българският Цар Калоян – страшилището за всички брандирани с хеви метал рицари – превзема крепостта и вдигна змейския си златен пръстен и обявява всички в града са свои пленници и поръчва миди с лющан „яко на корем“ с бяло вино. Цар Калоян е най-младият от тримата Асеневци, който още от възкачването си на престола през 1197 г., е категоричен (не като нашите съвременни путьовци начело на държавата), че ще има война докато не изрине всички византийци и не освободи всички български земи и донесе благодат за всички свои сънародници. Българският цар е готов на всичко, за това и пръв за протокола май е заключил, че „Целта оправдава средствата!“ и се съюзява с Иванко а.к.а. убиеца на най-големия му брат Иван Асен само и само да реализира „предизборните си обещания“.

Сатурн, Еленко АнгеловНа 21 март 1684 г. вманиаченият в хороскопи италиански астролог и после прекръстен само на астроном Джовани Доменико Касини пръв открива естествените спътници на Сатурн – Диона и Тетида. През 1672 Касини прави хороскоп на своя колега Жан Рише, в който пише, че Жак трябва веднага „да си бие камшика“ за Кайен, Френска Гвиана, и оттам двамата да извършват едновременни наблюдения на червената планета Марс. Пичовете правят точна сметка не само на марсианкия паралакс, а дори изчисляват реалните размери на Слънчевата ни система, които няма да тръгнете да проверявате, нали? Касини използвал метод предложен от Галилео Галилей, за да измери големината на Франция и се оказало, че тя е значително по-малка от предварителните очаквания. Казал на франсетата едно „Сори, майка“, ама „Това е положението и да меря пак!“

На 21 март през 1804 г. е обнародван Наполеоновият кодекс, който се явява като първата съвременна форма на гражданско право в историята на правото. То па днес едно право… Дами и господа, големи хора сме вече, уж и самообразовани, хайде да не се лъжем вече! Има едно златно правило за правото по света и у нас:

„Златно правило – който държи златото определя правилото!“

Ото фон Бисмарк

Ото фон Бисмарк

21 март 1871 г. – всички българи трябва да празнуваме, че за Канцлер на Германия на тази дата е избран Ото фон Бисмарк. Бисмарк не е само зелева супа за изтрезняване кръстена на Ото Едуард Леополд фон Бисмарк-Шьонхаузен (няма да кажа изтърканото „последният да затвори вратата“, а казах го), а е „Железният канцлер“, който е главен подбудител и застъпник за освобождението на България. Обича българите и ги нарича „Прусаците на Балканите“. В друг отблясък, повечето ще схванете смисъла за „прусаците“. Жалко е, че днес може да се замени неблагозвучно с „просЯците на Балканите“ и сега ще скочите със „заради е точно тия, дето си ги избираме в парламента“.

На 21 март 1871 г. видният ни възрожденец доктор Петър Берон, да точно този с буйния мустак, рибен буквар и телескоп от десетте ни лева, е убит в имението си край Крайова. Тук едно детективско слънчево зайче ни обръща внимание на фаталния отблясък – още през 1853 г. Берон прави завещание, което е леко преработено през 1867 г., а през 1870 г. за втори път. За изпълнител на завещанието си посочва Евлоги Георгиев, който е „направил яко кинти“ в Румъния, да точно така – един от братята седнали царски на каменните си фотьойли пред Софийският университет. През фаталната 1871 г. Берон посещава за последен път Румъния, за да уреди някои важни въпроси с имота си до Крайова. Местни душмани му оспорват правото за ползване и са му завели дело в румънския съд, което Берон е бил на път да спечели, но е намерен удушен на 21 март в имението си. Кой има мотив за това коварно убийство ли? Ще продължим разследването по-подробно в друг отблясък.

На 21 март 1908 г. храбрият френският пилот Анри Фарман (на снимката долу) пилотира първия самолет с още по-храбрите си пасажери, които са му се вързали на акъла да ги вози.

Анри Фарман

На 21 март 1919 г. отблясва историческият факт, че Унгария започва да носи името Унгарската съветска република. Съветският режим оглавен от Бела Кун има възможността да се саморазправи с всички хейтъри на Съветския съюз, като ги вкарва много ясно на топло в затвора, за да ги види там колко ще са отворени и дали ще им е до критика. И да, много ясно, че има яка цензура на пресата. Правителството си вдига до небето заплатите, като за целта си печатат пари „колкото ти сърце сака“.

На 21 март 1922 г. е възходът на българските публиНАЦИСТИ с приетия Закон за общ български правопис. Желая на днешните им наследници винаги „пълен член“… отзад!

На 21 март 1963 г. в Санфранциския залив, където на островче се намира зловещият за американските престъпници затвор Алкатрас е закрит и става туристическа атракция. В Алкатрас са държани някои от най-големите изроди и мафиоти на САЩ. Няма потвърдено нито едно успешно бягство, Майкъл Скофийлд (героят на Уентуърт Милър от хитовия „Бягство от затвора“) тук се смее с глас. Между другото, емблематичният Ал Капоне прекарва близо 4 години спа процедури в Алкатрас.

На 21 март 1966 г. „Кюстендилска пролет“ вече е факт и до днес е традиционен празник на град Кюстендил. Наздраве и честито! Когато бях в казармата, една мила девойка в дискотеката в Ямбол ми се представи за “Мис Кюстендилска слива“ 96, докато притискахме телата си на… но да оставим доста поукрасените казармени истории за друг отблясък.

На 21 март 1969 г. психопатите с военни униформи от САЩ си извършват ядрен опит на полигона в Невада. Смятайте щом е допуснато да се знае това, колко неща незнаем.

„С малкото допусната истина пред обществото, се крие цялата останала неудобна истина от обществото“,

факт на конспирацията!

На 21 март 1991 г. във връзка с “големите сини надежди“ се преустановява награждаването с червения орден „Георги Димитров“ от същите тези дето 1997 г. боднаха орден „Стара планина“ на най-големия еврейски измекяр евър Джордж Сорос. Много по соросоидната тема от мен само с АК-47 иначе „няма смисъл от файдата“.

На 21 март 1999 г. пичовете Бертран Пикар и Брайан Джонс, показват „на какво нещо е способна свободията“ след 478-часово пътешествие стават първите признати хора обиколили Земята с балон. Ми, браво! До Луната кога?

Йохан Себастиан Бах

Йохан Себастиан Бах

На 21 март 1685 г. Господ дава на света да се пръкне един от най-големите музикални гении със звучното име Йохан Себастиан Бах.

21 март е „Международен ден срещу расовата дискриминация“. Спомням си как още като ученици през късния соц, се надпреварвахме да изпъкнем с лафчетата:

„Мразя расизма и циганите!“, както и свързания с горния отблясък лаф:

„Един е Бах и той умря!“, стисках го много да не го кажа, ама… пуста неврастения!

Днес 21 март е „Международен ден на кукления театър“, подходящ е да го празнуват всички кукли на конци – депутати със дебилните си съветници, министри и тарикатите заместници, президент, министър-предатели, съдии и прокурори, макар, че повечето от изброените родни малоумници май трябва да празнуват „Ден на хората, болни от синдром на Даун“. Като казах „Даун“, Радане бръкни дълбоко и почерпи! Не ме разбирайте погрешно, разбира се, че чат-пат се намира и български депутат, който е истински мъж и не плаче… когато жена му го бие.  Няма да се лъжем, но повечето от нас, които си ги избираме днес предпочитаме да си продължим да празнуваме „Световният ден на добрия сън“!

21 март, според ЮНЕСКО е „Световен ден на поезията“, Калине, остави перото и „сипи, ако няма донеси“ и наздраве, бате! Елен, „Йестардей“ бръже!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg