Отблясъци – 20 март

0

Еленко Ангелов отново пали Машината на времето за Вас, читателите на delo.bg.

20 март е Международен ден на франкофонията! Знаете ли как е „минижуп“ на френски? Отговорът ще бъде скрит нелогично в текста надолу.

Ок, неделя е, дай боже „палатков лагер“ всеки му, започваме днешните отблясъци с френска… любов:

На 20 март 1792 г. във Франция тогавашните законодатели гласуват единодушно за официалното въвеждане в експлоатация на ГИЛОТИНАТА. Заслуга за масовото и използване има френския лекар Жозеф-Игнаций Гилотин, откъдето и логично зловещото и име. Гилотината все пак има доста живот, докато всъщност работата и е да го отнема като резва тиквите. За да сме за пореден път академично точни в delo.bg – за последно е бликнало кръв от гилотината на 10 септември 1977 г. и то не защото е отменено смъртното наказание във Франция, забраняват го 4 години по-късно.

Еленко Ангелов, гилотина

На 20 март 1815 г. след бягството на Наполеон от остров Елба, нашият нахълтва и вилнее в Париж с армия от мале – 140 000 души и 200 000 доброволци (ето това е „нахълтване и вилнеене“, господа джурналя, а не това на Волен в наФтиз) и рестартира системата инсталирайки „100 дни“ нова версия управление.

На 20 март 1852 г. излиза от печат романът, който през соца беше в задължителния списък за през лятната – „Чичо Томовата колиба“, на американката Хариет Бичър Стоу, за ужас на всичкото бъдещо скоро Ку-клукс-клан (ККК бесеща де що види чернилка расистка организация в САЩ след премахване на робството). Литературната творба повлиява много на отношението към афроамериканците и робството в САЩ и прави нелепи вицовете от сорта:

– Знаете ли какво свързва негъра и дървото? – Въжето!

Алберт Айнщайн, Еленко АнгеловНа 20 март 1916 г. най-великата рокзвезда във физиката Албърт Айнщайн публикува своята „Теория на относителността“, която до днес е събрала толкова много факти и лайкове. Съгласете се, колко е относително времето в зависимост, от коя страна се намираш при голяма нужда, на заключената врата на тоалетната!

На 20 март 1949 г. западна Германия въвежда марката като законна парична единица, толкова любима у нас доскоро. Ей, каква носталгия имаше навремето!

На 20 март 1952 г. тежкарите от сената на САЩ подписват мирен договор с Япония, а добре ли е? Добре е, ама дори и не сте го подозирали, че чак през 1952 г. и колко корави ко*еленца са япончетата след ония по формули на Айнщайн бомби над Хирошима и Нагазаки!

На 20 март 1986 г. любимецът на всички франкофони – Жак Ширак става министър-председател на Франция.

На 20 март 1987 г. в САЩ одобряват използването на препарата AZT, доказал възможността да забавя развитието на СПИН. ВАЖНО! Скоро, много скоро очаквайте много по темата за българско лекарство, което в момента е в клинично изпитание с 50 души в София и мачка успешно ХИВ. Връзки с обществеността съм на фирмата производител и патентоносител. Повече тук –

и тук – http://www.immunotechlaboratoriesbg.com/

На 20 март 2003 г. е разпалена войната в Ирак! Рано, рано преди закуска САЩ и три други страни сеят „мръсна смърт“.
На 20 март 2011 г. е разпалена войната в Либия САЩ, Франция, Канада и Великобритания пак сеят „мръсна смърт“.
Както сами може да се убедите 20 март явно е любима дата за кървави ритуали на великата ДЕМОНкрация.
На 20 март 2015 г. БНТ успя да предаде пълното слънчево затъмнение над Европа. Машала Севда, евала Шишманова! Аферим Вяра, евала Анкова! И обещаният отговор в началото на днешните отблясъци – в детската градина чух другарките да се смеят на вица на другаря директор, че „МИНИЖУП“ на френски било „ПАНОРАМА ДЕ ПУТЕ“! Да, старо, ама златно!

На 20 март 1880 г. с рев като от чифте патлаци се ражда великият български революционер Мамин Колю, познат повече днес от досадната радио реклама на столичната механа с неговото геройско име. Никола Коев Николов с никнейм „Мамин Колю“ е български революционер и войвода на ВМОРО – истински борец за свободата на българите в Македония и Тракия, а не като днешните ВМРО патрЕоти в едноименната механа, които биха съчетали след 5 ракии „20 март – астрономическият първи ден на пролетта“ с „20 март – международния ден на приказката в Швеция“ с твърд намек за шведска тройка и пущиняшко подвикване към сервитьорката:

„Ша та е*a, та ше цъфнеш!“

Да, просташки завършвам, но така и започнах днешните исторически отблясъци на слънчевите зайчета на историята, сърдете се на Димитър Павлов, който ме заразява сутрин така от Magic FM!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg