Отблясъци – 18 март

0

Еленко Ангелов с Машината на времето за ДЕЛО.БГ

Отблясъци“ е рубрика на психолога, в която заедно ще гледаме слънчевите зайчета на историята.

Световен ден на мозъка, 18 мартЧестит „Световен ден на мозъка“ на всеки, който още го използва! Мислете самостоятелно – все още е легално! Днес петък 18 март 2016 г. ви моля:

Нека се престорим, че нямаме Фейсбук! Нека се престорим, че нямаме достъп до пиратски филми и музика! Нека се престорим, че няма алкохол да се гаси болката и няма наркотици да се задушава! Нека се престорим, че прима патриотът, гепил с подписите ви стотици хиляди лични данни, не ни опакова чалга в етно рок блажна хартия с плешивите си размисли и крадени смешки всяка вечер! Нека се престорим, че сутрин не гледаме фригидни водещи със самочувствие на прокурори! Нека се престорим, че всички измислени проблеми и интриги от реалита, филми и сериали нямат нищо общо с човека в огледалото! Нека се престорим, че мързел и чуждопоклонничество са само болезнен спомен щом изправим преклонена глава! И тогава ще се преструваме ли, че е наред това, че само турлаци, безродници и сган командват в президентство, парламент, съд и банки? Ще се преструваме ли, че тази измет са клети бежанци? Ще се преструваме ли, че е наред да се дават милиарди за помощи само на плодовити циганки? Ще се преструваме ли, че да ни изнасят златото и ценните ресурси срещу 1% печалба за държавата е наред? Ще се преструваме ли, че това заплащане и сметки са наред? Ще се преструваме ли, че ерекцията е наред? Ще се преструваме ли, че битовата химия и имитационни хранителни продукти на масата ни са наред?

Явно не случайно или пък не – днес 18 март е срокът за заявленията на учениците от 12-и клас, за допускането им до матури. Сигурен съм, че и днес новото поколение хронични мастурбатори заменя „т“-то с „д“-то в думата „матури“!

КалигулаНа 18 март през 37 г. всемогъщият римски сенат гласува единодушно е и с малко „мъртви души“ за Delийтването на завещанието от Тиберий и рефрешват первезника Калигула за император. И що мастурбиране падна навремето от комсомолци и пъпчиви пионерчета на нецензурираното копие на филма „Калигула“ на свещена VHS видео касета.

На 18 март 1229 г. смелите Кръстоносци „накичили на гърди си“ гордо бъдещото лого на БеЧеКа (Български червен кръст), начело с Фридрих II, възстановяват Йерусалимското кралство. И само за протокола от ДЕЛО.БГ питаме днешните български рицари тамплиери: Кога най-после, уважаеми дами и господа ще обявите война на Ислямска държава?

На 18 март 1965 г. смелият съветски космонавт Алексей Леонов извършва първото в историята на космонавтиката (и в историята на астронавтиката – както биха се обадили кралете на анимацията от НАСА) излизане в открития космос. Вече навън, Сашата ударил един кръст ей така за всеки случай и си казал тихо:

„О, Господи!“ И чул: „Слушам те синко.“

Не стига това, ами навлизане почукал да му отворят вече празнуващите със „Сталинская“ колеги космонавти, които отвътре попитали в хор с пиянски смях:

„Кой е?“

На 18 март през 1989 г., когато любимите ми МИЛИ ВАНИЛИ все още бяха на върха и не ги бяха хванали за липсинка, в братски Египет от Хеопсовата пирамида изскача бинтована мумия на 4 400 години. Е ще ви спестя тук тъпите смешки с Лили Иванова.

Хеопсовата пирамида

На 18 март през 2003 г. самообявилите се за световен милиционер САЩ, разпалват война в много близкия нам Ирак, насочена официално към предотвратяване на ядрената им програма и сваляне на режима на Садам Хюсеин. Ок, Садамката увисна на въже, намазано със сапун, ама нашите холивудци ни ядро, ни оръжие намериха. Измряха над половин милион мирни иракчани и то по официални статистики в името на великата демоНкрация!

Соломон ПасиНа 18 март през 2004 г. в 39-тото Народно събрание за хазартното членството на майка България в НАТО има 226 гласа „ЗА“ и 4 „ПРОТИВ“ и съответно Северноатлантическият договор се ратифицира докато една чиста като на прободена кошута сълза се отронва от окото на Соломон Паси.

На 18 март през 1314 г. заловеният вече и сложен на кладата последен велик магистър на Ордена на тамплиерите и френски благородник Жак дьо Моле, чака Филип Хубави и папа Климент V да му драснат клечката. Легендата разказва, че от пламъците великият магистър се провиква и със сетни сили в името божие ги проклина. Еми, фактите са си факти – малко след него и те „си хващат пътя за ония свят“. Подробности знам много, основно за да дразня със знания родните ни тамлиери и масоне, но повече в друг отблясък. Сега малко по-весело!

На 18 март 1858 г. е роден славният германски изобретател Рудолф Дизел. Името му говори предостатъчно.

На 18 март през 1877 г. любимият на всички любители на всичкото що е езотерика и окултизъм Едгар Кейси се ражда за да стане най-признатият ясновидец на всички времена.

Тук от delo.bg намираме за нужно да публикуваме и следния отблясък за 18 март 2016 г., който пазим в редакцията:

„Е те тия маскари дет създадоха проблема с палатке, разлаяа песовете и коги си гу отменат, ше са баш същете педале, кои ке ви заробят с нов милиарден заем по тава време.“ Вангя

Люк Бесон18 март – честит рожден ден на френския кинорежисьор и магьосник с камерата Люк Бесон! Да илядиш Люк! И за край най-после на днешните отблясъци: Просто вметка за тези, които се кефят на съвременна чалга и не изпускат Славиту всяка вечер – в Ада има едно специално място за тях с Windows Vista и маркирано с „рафтар дата беге“ habibi_azis.mp3

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg