Отблясъци – 10 май

0

Отблясъци с Машината на времето

„Отблясъци“ е рубрика на психолога Еленко Ангелов, в която заедно ще гледаме слънчевите зайчета на историята.

На 10 май 1881 г. е коронясан първият крал на Румъния – Карол I и си имат крал хората, а ние си търсим чужд Цар.

Edgar Hoover, Едгар Хувър, отблясъциНа 10 май 1924 г. може би най-гнусното човекоподобно същество на име Едгар Хувър (на снимката) е назначен за директор на ФБР и остава на този пост до своята най-после мръсна смърт през 1972 г. Този алигатор съсипа живота на великия Чарли Чаплин и безсмъртния Джон Ленън! Проучил съм достатъчно факти, които стоят зад обидните ми думи. И без да Ви се обяснявам повече продължаваме:

На 10 май 1933 г. в Германия нацистите правят огромни „пирамиди – фараони“ от книги и организират мащабни барбекюта с изгарянето им. Спокойно, нали Воланд (Сатаната от романа на Булгаков „Майстора и Маргарита“) ви каза, че:

„Ръкописите не горят!“

Затова днес 10 май в Германия е Ден на книгата.

На 10 май 1941 г. е обгърнатият и до днес с мистерия полет до Британия на висшия нацистки офицер – Рудолф Хес, буквално дясната ръка на Адолф. Това, което е допуснато да изтече като исторически отблясъци е, че скача с парашут над Шотландия, в опит да осъществи мирни преговори между Великобритания и Нацистка Германия, но ония с карираните поли го задържат и до последно е третиран като военнопленник, дори много след края на ужаса наречен Втора световна война.

На 10 май 1994 г. бившият изтормозен от десетилетия в тъмницата затворник Нелсън Мандела, полага клета клетва като първи чернокож президент на ЮАР, (без малко да кажа обидното „негър“, а казах го).

отблясъци, Майкъл Джексън, принц АлберНа 10 май 2000 г. принц Алберт от Монако връчва отличието „Изпълнител на хилядолетието“ на Майкъл Джексън по време на церемония на „Световни музикални награди“ (на снимката). Няма нормален меломан по света и у нас, който днес да не признава, че Майкъл не беше просто „Крал на Попа“, а БОГ!

И колко синхронично е, че на същата дата – 10 май, но през 1899 г. е роден американския певец, актьор и уникален танцьор Фред Астер, от когото Майкъл Джексън признава, че е взел половината си магически стъпки!

Днес в България е професионален празник на химика. Честито на всички с изключение на онези престъпници, които ни убедиха, че битовата химия вече се слага в хладилника, а не до него. Всъщност, желая – съд и затвор на всички химици, които продължават да поддържат хранително-отровителната промишленост у нас!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg