Отблясъци – 10 март

0

На 10 март през 1535 г. испанският свещеник Фрай Томас де Берланга пътешествал към Перу в Тихия океан и с божията помощ открил архипелага Галапагос. Гала̀пагоските острови са основно 13 – формирани вследствие на вулканична дейност, плюс 6 неголеми и 107 скалисти. Те образуват екзотичната му територия. Едни учените твърдят, че първият остров е формиран преди 5, а други учени им викат „айде на бас“, че е преди цели 10 милиона години. Уважаеми читатели на delo.bg, ако решите да мръднете и вие като Дарвин натам, знайте, че вулканичната дейност още продължава. Да, точно тук на архипелага дядо ни Чарлз Дарвин като Яков се бори с Бога и пише „Произход на видовете“, покрай уникалната флора и фауна, вдъхновен дава на света най-известното доказателство и пример за Еволюцията с досадните видове Галапагоски чинки. Много подскачат и кряскат тези врабци, бе.

Машина на времето

Карл Маркс

На 10 март 1848 г. за президент на Комунистическата лига в Париж е избран, той е, неговото име е, той е – Карл Маркс. Неговият брадат имидж и този на Енгелс след години ще бъде гепен от Зи Зи Топ, които днес са живи рок легенди.

На 10 март 1876 г. изобретателят Александър Бел, вдига и набира по телефона и прави първата сметка за успешен двупосочен разговор. Много бих искал да му видя физиономията, ако го бяха прекъснали със: „Сумата по сметката ви намалява, моля презаредете! За предстоящите великденски празници предлагаме на вашето внимание Самсунг S4 на изплащане с договор за 2 години с новия ни тарифен план…“

На 10 март през 1910 г. в Китай е забранено робството. А, добре ли е? Е сетиха се, добре е, че днес още не зацепват за онова във вица „Кога ще настъпи световен глад – когато китайците научат, че досега са яли само гарнитурата“.

Машина на времето

Адолф Хитлер

На 10 март през 1934 г. с държавен закон Хитлер заковава в Германия, а тя се закована и до днес по света – познатата ни до болка 40 часова петдневна работна седмица при нормиран трудов ден и платен годишен отпуск от 12 до 21 дни за работниците. А кажете сега, че не живеем в РАЙха?

На 10 март през 1976 г. палавата полякиня Кристина Хойновска, чиято баба и дядо не пазят топли спомени за Хитлер, започва първото и самостоятелно околосветско плаване на жена.

На 10 март 1977 г. чиновниците и фокусници аматьори от НАСА откриват пръстените на Уран и излизат с нафукани заглавия по вестници и списания все едно постват във Фейсбук, Туитър и Инстаграм едновременно и така измъкват още напечатани долари базирани на въздух от бюджета на САЩ. Лятото на 20 август изстрелват космическия апарат „Вояджър 2“, който им праща селфита с пръстените на Уран чак през 1986 г. А през 2005 г., хоп абракадабра и откриват още два пръстена на Уран, ей така за разкош.

На 10 март през 1958 г. е родена разкошната ШарАн Стоун, на чийто гол гръб на Никулден се шегуваме, че и тя трябва да черпи с бисквитки „Катеричка“ сещате се, нали… онанисти?!

На 10 март през 1940 г. „едно сърце и две ръце спират завинаги да бият“ всичко пошло и глупаво. Те са на великия писател Михаил Булгаков. Най-ценното му съкровище – романа „Майстора и Маргарита“, можете да си свалите от Zamunda под формата на 10 серии супер кино продукция и после в „интелектуалните среди“ да лъжете, че сте чели книгата.

Машина на времето

В Полша 10 март е „Ден на мъжете“, може би заради мъжкото им момиче Кристина с първото си околосветско плаване на жена.

На ВНИМАНИЕ на всички български общини, взимайте пример:

На 10 март 2016 г. в прекрасния Бургас започва „Пръскането срещу комари“. Общината е наела модерна и високоефективна техника за наземна обработка със студен аеорозол, за да ни е перфектно през топлите дни, както и с летателни средства да минат като американци с напалм над Виетнам, над тръстикови масиви около бургаските езера и да уморят всички хапещи гадини.

Честит рожден на великия Чък Норис, който е роден от баща си защото никой не е посмял да се заиграе с майка му. И последен тъп авторски виц за богочовека – Джиесемът на Чък Норис няма обхват, а захват!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg