Диета с маруля топи килограми (без да гладувате)

0

Маруля или зелена салата е вероятно една от първите храни, за които се сещате, когато решите да отслабнете и да се придържате към здравословен начин на живот. Още повече, че можете да намерите голямо разнообразие от всякакви видове зеленолистни салати в търговските вериги почти целогодишно.

маруля, здравословна диета

Друг е въпросът, че марулята смело разперва листа и в дворовете на българските къщи всяка пролет и можем да намерим наистина огромни салати на пазарите за зеленчуци, които изглеждат напълно органично произведени. Но все пак, ако се притесняваме от нитрати, можем да накиснем марулите поне за 15 минути в студена вода с малко оцет и 2 щипки сода, а след това да изплакнем лист по лист и подсушим.

Листата от маруля съдържат много малко калории – 15 на 100 гр., и това е добре за нискокалорична диета, при която изразходвате много повече калории, отколкото приемате. Някои диети за отслабване могат да Ви подлудят от глад, да Ви накарат да се чувствате нервни и изтощени и след това да възвърнете бързо смъкнатите килограми. Вие можете да изберете храни, които няма да Ви дехидратират, богати са на фибри, витамини и минерали. В една маруля 95% от теглото й се състои от вода, в нея има и диетични фибри, които са добри и действат против запек. Важно да се отбележи също, че в една маруля има 20% от необходимата дневна доза фолиева киселина. Именно по тази причина зелените салати са подходящи за жени, планиращи бременност. От полезния зеленолистен зеленчук ще си набавите още витамини С, А, К, бета каротин, а също желязо, калций, калий, магнезий и мед.

А ето и нашето предложение за диета! Ако спазвате указанията за плавно въвеждане на вкусната и полезна маруля в менюто Ви, със сигурност няма да възвърнете смъкнатите килограми, защото организмът Ви няма да преживее стресовото усещане за глад. За удобство диетата е разделена на фази.

ФАЗА 1 – първи и втори ден

Тази 2-дневна фаза за плавно стартиране на диетата изисква от вас да консумирате ½ маруля по време на закуска. Можете да накъсате или нарежете зелените листа както пожелаете, да добавите сол на вкус, лимонов сок. Може и да поръсите с магданоз, който също е много полезен /link …/. Позволено е да изпиете чаша черно кафе, без захар, което също помага за изгарянето на калориите /Линк…/ Задължително условие е да пиете много вода, за да се изхвърлят токсините. Не забравяйте още преди закуска да изпиете една голяма чаша с вода, която ще ви създаде усещане за ситост. На закуска през първите 2 дни от диетата не консумирайте нищо друго освен маруля. През останалата част от деня се хранете както обичайно.

маруля, здравословна диетаФАЗА 2 – трети и четвърти ден

В тази фаза трябва да замените не само закуската, но и  вечерята с гореспоменатата салата. Отново продължавайте да пиете още вода.

ФАЗА 3 – пети, шести и седми ден

Третата фаза продължава 3 дни, и изисква от вас да консумирате  само маруля през целия ден. Не са разрешени никакви други храни, но затова пък когато усетите глад можете да хапвате маруля неограничено, за да чувствате как стомахът ви е пълен. Имайте предвид, че първоначално при отслабване се изхвърлят телесните течности, които тежат повече, а едва после намаляват мастните депа. Именно по тази причина може да ви се стори, че първоначално отслабвате повече, а след това забавяте темпото. Можете да следите промените в тялото си не само с отчитане на килограми, но и в разлика в обиколките в сантиметри.

маруля, здравословна диетаФАЗА 4 – осми и девети ден

Четвъртият етап е идентичен с втората фаза на диетата със салата от маруля за закуска и вечеря. Обядът е какъвто пожелаете. Предстои бавно връщане към нормалния модел на хранене. Възможно е именно сега да усетите как килограмите продължават да намаляват, но не бива да започвате да се храните нормално веднага, за да не възвърнете старото положение.

ФАЗА 5 – десети и единадесети ден

Петият етап на диета с маруля е идентичен с първия. Хапвайте салата с маруля за закуска, а обядът и вечерята изберете сами.

Ако все пак не е възможно за изядете цяла купа с маруля за закуска, можете да я замените със смути, като сложите в блендера малко вода и евентуално мед. Ако комбинирате с малко парче джинджифил, ще постигнете още по-добър ефект.

В зависимост от теглото, индексът на телесна маса и излишните килограми

с диетата от маруля за 11 дни бихте могли да отслабнете с 6-7 килограма, без да гладувате.

Продължавайте да включвате салата от маруля в менюто си и запазете постигната фигура и по-доброто самочувствие.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg