Дан Зигмунд промени изцяло своя живот с този хранителен режим

0

Това е историята на Дан Зигмунд. Той е директор „Анализи“ в централата на Facebook. Но не това е най-важното, а начинът, по който той отслабна трайно с над 10 кг в рамките на година. Без тренировки, нито стриктни диети или пък пресмятане на калории. Дан е стопил неусетно ненужните му килограми само с един простичък метод –

в продължение на 15 часа в денонощието той не приема никаква храна.

„Имал съм периоди, в които се хранех и такива, в които не ядях нищо. Всичко в живота е в баланса“ –

споделя Дан Зигмунд.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Емануил от София пребори ракаКак Емануил Ангелов пребори рака за 3 месеца

 

Дан е будист и избира да следва метода на периодичното гладуване. При него основната цел е да не се хапва от 14 часа до няколко дни нищо. Този метод се практикува от хора, които искат да отслабнат и да освежат съзнанието си. При гладуването, според Дан,

има значение не какво ядеш, а кога ядеш,

визирайки данни от изследване в Института по биология в Салк.

Опитни мишки били хранени във фиксирани часове от деня. На други била давана храна през целия ден, но количеството и в първата, и във втората контролна група било едно и също. Тези от първата група се оказало, че отслабват, докато тези, които се хранели през целия ден, въпреки еднаквото количество храна, не сваляли от теглото си.

Монасите от будистки храм в Тайланд спазват подобен режим и техники, които Дан решил да последва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

диета на японските монасиС монашеска диета топите 10 кг за 10 дни

 

Той се буди всяка сутрин в 6.00 часа и прави на гладно бърза обиколка на квартала, в който живее докато слуша музиката на любимия си изпълнител Кание Уест. След кроса Дан подготвя децата си за училище. Докато те закусват, той изпива голяма чаша зелен чай. След като откара наследниците си на училище, Дан отива на работа в кампуса на Facebook, Менло Парк.

метод и режим на гладуване по 15 часа дневно

Неговото първо хранене за деня е точно в 9.00 часа. Дан Зигмунд хапва купа овесени ядки с кисело мляко. За разнообразие той добавя понякога към тях плодове като къпини, гранола или банани.

„Опитвам се да хапвам бавно закуската си – може би около 30 минути, но без да върша друга работа“ –

казва Дан.

метод и режим на гладуване по 15 часа дневно

До обяд той не спира да пие вода и студен неподсладен чай. Дан отделя цял час за обяда си, като обикновено хапва сам.

„Не спазвам никакви правила. Доста гъвкав съм по отношение на менюто ми за обяд. Например, вчера хапнах пица. Моята любима храна е индийската, но тъй като не е близо мястото, където я правят в кампуса, си позволявам с велосипеда веднъж в седмицата да стигна до там и да хапна от азиатската кухня“ –

разказва той.

Следобед Дан се среща поотделно с хората от екипа му на открито. Целта му е да навърти около 11 км или близо 15 хиляди крачки дневно. След този „ритуал“ Дан изпива за отскок джинджифилов шот (или чай от джинджифил).

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Милен от София пребори рака с гладолечениеМилен от София пребори рак с гладолечение

 

Вечерята на Дан Зигмунд отново е в кампуса – в 17.30 ч. Той се старае това да е най-оскъдното количество хранене за деня, особено след обилния обяд.

„Често по това време хапвам ориз с къри или сандвич.“

Дан остава в своя офис до 19.00 ч., а след това вкъщи денят му приключва с чаша чай преди да си легне към 22.00 ч.

Дан Зигмунд, който е съавтор на книгата „Диетата на Буда“ – древното изкуство да губи килограми, без да губиш разсъдъка си“, не смята да престава с този хранителен режим… или поне не скоро.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

диабет, суровоядствоВальо от Казанлък преодоля диабета без лекарства, само с тези храни

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg