Четирите вида алкохол, които унищожават черния дроб

0

Употребата на алкохол е един от най-коварните навици, тъй като води до пристрастяване. Проникването му в организма бавно, но сигурно уврежда редица органи и системи на тялото, сред които и черният дроб. Стигне ли се до последната фаза на употребата на високоалкохолни напитки – алкохолизъм, то освен здравето, страдат и отношенията с най-близките и приятелите. В резултат на това хората, които надигат редовно чашката с огнена течност в нея, се превръщат в асоциални личности.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лек срещу цироза на черния дроб92-годишният дядо Ральо с рецепта чудо за прочистване на черния дроб

Щетите от алкохола за човешкия организъм се сравнят с тези, причинени от цигарите и наркотиците. Не съществува безвреден алкохол, има по-малко вредни и по-безвредни напитки с висок градус. Хубаво е да бъдете наясно кои нанасят най-голяма вреда на човешкото тяло. Ето ги:

БИРА

Пиенето на бира е изключително вредно и дори опасно в летните горещини. Да, но много хора свързват топлия сезон с бирата, като си мислят, че утоляват жаждата си. Черният дроб обаче, се уголемява и вече не работи в спокоен режим, ако прекалите с бутилките пиво. А това води до заплахата от различни болести. В производството на бира често се добавя хормонът на щастието, който води до всекидневна консумация на бира и развитието на пристрастяването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

хмелът в бирата води до импотентностХмелът в бирата причинява този здравословен проблем при мъжете

 

ЛИКЬОР

Тази сладка алкохолна напитка има приятен вкус, който подлъгва хората, като го прави лесен за пиене в големи количества. Резултатът след предозиране може да бъде тежка интоксикация или силно и нетърпимо главоболие сутрин, особено ако не сте пили вода успоредно с ликьора. Освен това, този дамски алкохол уврежда панкреаса и допринася за натрупването на излишни килограми.

ШАМПАНСКО

Пенливото вино е с висока опасност за черния дроб. Освен това, честата консумация на тази коварна напитка може да причини коремни болки и дори натравяне. Съществува и алтернатива – безалкохолно вино!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

винотоПолзите от безалкохолното вино и шампанско

 

КОКТЕЙЛИ

Определят я като калорийна бомба, която рязко атакува организма ни. Причината е съставките, които винаги са повече от два вида алкохол. Консумацията на подобни високо градусови напитки води до нежелано напълняване, увреждане на зъбния емайл и не на последно място – на черния дроб.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

стафидена водаПречистете за два дни черния дроб със стафидена вода (рецепта)

 

Въпреки че са наясно с негативните ефекти на алкохола върху организма, много хора продължават да го консумират. Има и такива, които захвърлят тази зависимост завинаги. Най-добрият начин да имате здрав черен дроб е да го елиминирате изцяло или да вдигате наздравица само с повод, за да запазите функциите на този толкова важен орган от човешкото тяло.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg