Експерти доказаха, че хмелът в бирата причинява този здравословен проблем при мъжете

0

Колкото и ценни качества да има хмелът в бирата, те са полезни основно за жените. При мъжката част от човечеството хмелът в пивото може да докара импотентност, категорични са специалисти. Газираната нискоалкохолна напитка е ефективен лек при менопауза и срещу безсъние заради високото съдържание на фитоестрогени. Тези съединения, които представляват аналог на женските полови хормони, причиняват проблеми с ерекцията при силния пол.

Бира

В своята книга „Sacred Herbal Healing Beers“ авторът Стивън Херод Бюнър описва трите стандартни употреби на хмела в билковата терапия: като средство за здрав сън, като диуретик и като естествен източник на фитоестрогени при менопаузата.

Как да пием бира, без да дебелеемКак да пием бира, но да не качваме килограми

 

хмелът в бирата води до импотентностДисбалансът в нивата на естрогени при мъжете обаче може да окаже негативно въздействие на представянето им в леглото. Бюнър пише, че пивоварите и барманите в Англия знаят за последствията твърде добре:

„При дълъг период на излагане на естрогенните свойства на хмела, това води до затруднения при ерекцията“.

Специалистът по тревните растения Сюзан Уийд също описва действието на бирената съставка – като хранително болкоуспокояващо, сънотворно и ефективна добавка за увеличаване на млякото при кърмещите жени.

Когато говорим за бира, една от най-подходящите храни към нея е пицата. Оказа се, че

италианският специалитет стимулира най-много производителността на работното място и дори действа доста по-добре от финансовите бонуси.

Този извод направи американският психолог Дан Ариели (на снимката), който работи в областта на поведенческата икономика, след иновативен експеримент.

Дан Ариели изследва как пицата стимулира производителността на трудаАриели е направил проучвания в израелски завод за компютърни чипове. В първия работен ден доброволците получили sms-и, в които им били обещавани различни допълнителни бонуси за увеличаване на нормата и изработването на по-голямо количество чипове дневно. Три били предложените опции за мотивация – 30 долара, похвала от шефа или… пица. 25 на сто от служителите сформирали контролната група на този експеримент. Те продължили да се трудят в обичаен режим.

Какво било учудването на психолога, след като станало ясно, че най-добрият мотиватор след първия ден на опита се оказала пицата. Именно вкусната храна повишила с близо 7 на сто производителността на труда, сравнено с контролната група. Шефското потупване по работо вдигнало мотивацията с 6,6 %, а финансовият бонус – едва с 4,9 процента.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg