Болка в определен зъб е сигнал за проблем в различен орган от тялото ни

0

Малцина са хората, които никога през живота си не са изпитвали зъбобол. И въпреки че болката често показва заболяване на венците или наличието на кариес, в някои случаи това може да сигнализира за проблеми във функционирането на вътрешните органи. Причината е, че

всеки зъб е отговорен за конкретен орган или система в човешкото тяло.

Ето защо наличието на болка по зъбите може да е индикация от тялото ни за възможно заболяване или инфекция.

Ето една домашно приготвена болкоуспокояваща смес, която светкавично и ефикасно ще успокои Вашия зъбобол буквално за секунди.

Съществува тясна връзка между устната кухина и вътрешните органи. Болните зъби, например, често причиняват главоболие. При наличие на възпалителен процес в корена на зъба човек може да изпитва болка в теменната област на главата.

Болката в слепоочията и челото пък може да е следствие на поражения на резците на горната челюст, а болката в слепоочието да се дължи на болни кучешки зъби. При заболявания на зъбите от долната челюст се появяват болки от „разлят“ характер.

зъбобол се лекува с тези природни капкиПригответе вкъщи този лек при силен зъбобол

Има случаи, при които пациентите се оплакват от неразположения при напълно здрави на външен вид зъби.

Понякога хората изпитват болка на местата, където има изваден зъб. За това състояние има обяснение и то се нарича фантомна болка.

Тя е най-показателният симптом  на организма за наличието на болен орган, подаващ сигнал в рефлекторната област на съответстващия зъб. Ако човек е запознат с тези взаимовръзки, може лесно да открие или да се насочи кой е болният орган.

На илюстрацията може да се ориентирате за възможната причина от появата на зъбобол. Имайте предвид, че инфографиката е ориентировъчна и при всяко неразположение в устната кухина трябва да се консултирате със стоматолог.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg