Бейби морковите бавно ни убиват! Ето и ужасяващата причина за това

0

Колкото и примамливи да изглеждат, бейби морковите са всичко друго, но не и здравословен хранителен избор. Причината е, че тези

т.нар. коктейлни моркови не се отглеждат като обикновените моркови.

Сигурно и Вие не знаете, но тези мини зеленчуци са всъщност направени от по-големи криви или деформирани моркови. По механичен път те са нарязани и обработени с познат, но опасен химикал, за да станат бейби моркови.

сок от моркови победи ракСок от моркови може да победи рака: историята на Ан Камерън

 

Защо бейби морковите са опасни за човешкото здраве?

опасните бейби морковиНай-ужасяващият факт за бейби морковите е, че те са обработени, за да достигнат до Вас в този краен съблазнителен краен продукт, с

хлор – канцерогенен химикал, който е широко използван, за да гарантира чистота на обществените басейни, например.

опасните бейби морковиРаботата е там, че морковите губят своето защитно покритие, веднага щом бъдат нарязани и преобразувани в бейби моркови.

За да бъдат запазени, те се потапят в разтвор от вода и хлор.

Хлорът (хлоринът) е изключително отровен жълто-зелен газ, който често се използва като химически агент в домакински почистващи препарати.

Този газ е и във въздуха около индустриални зони, особено в близост до предприятия за преработка на хартия.

Как можете да видите хлора в бейби морковите?

Има прост тест, който можете да направите и сами вкъщи, за да видите наличието на хлор в бейби морковите. Просто поставете в хладилник непокрити бейби морковите за няколко дни и ще видите как върху тях се образува бяло покритие. Това е хлорът, който излиза на повърхността при определени условия, в случая -ниска температура. Но не всеки е съгласен с това твърдение.

опасните бейби моркови

Противоположно вярване за бейби морковите.

Д-р Джо Шварц, който е професор по химия в университета Макгил, твърди, че това не е опасно за здравето на хората. Според него, зеленчуците се измиват с хлорирана вода, за да намалеят хранителните бактерии, а по този начин се защитава здравето на хората.

бял дроб, прочистване, рецепта, сок от морковиСокът от моркови може да увреди черния дроб

Какво е заключението?

опасните бейби морковиКато цяло хлорът е токсичен химикал, който доказано убива живите организми. Това означава, че когато се поглъща, той може да елиминира благоприятните чревни бактерии и да наруши чревната флора.

Има редица изследвания, които потвърждават отрицателните въздействия на хлора върху здравето на хората. Доказани при пациенти са неразположения като възпалено гърло, кашлица, дразнене на очите и кожата, учестено дишане, белодробна болка, стесняване на бронхите, хрипове, оцветяване на кожата в синьо, натрупване на течност в белите дробове, тежки изгаряния на очите и кожата, белодробен колапс, астма и кожни алергии.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg