7 храни и напитки за отслабване и тонус

0

Ако искате да загубите няколко килограма, особено в летния сезон, то освен движението, диетата също е от водещо значение. Важна стъпка в процеса на отслабване е да хапвате по-малко захар и мазнини, но повече зеленчуци, плодове и много протеини. Но знаете ли, че има храни, напитки и подправки, които помагат да отслабнете за по-кратко време? Те имат специални свойства, които помагат да намалите по-лесно теглото си. Ето и седем от тях, за които гарантираме бърз и траен ефект!

отслабване

Целина

лимон, магданоз, целина, спанак, очистващ микс на д-р Оз чисти всички мазнини от тялото

Целината не е най-популярният вид зеленчук, но пък консумацията му ще Ви помогне, ако искате да загубите няколко килограма завинаги. Целината съдържа т.нар. отрицателни калории и в 100 гр има едва 16 калории. Това е толкова малко, че бихте изчерпали повече калории в дъвченето и смилането. Този зеленчук води до отслабване още докато се храните! Но не само целината съдържа отрицателни калории. Списъкът по-долу показва и други храни, които струват на организма повече изразходена енергия при приемането им.

Люти чушки

отслабване

Лютите чушлета съдържат фенолното съединение капсаицин, което е 20 пъти повече от това в сладката чушка. Учените са открили, че това вещество помага при загубата на тегло, защото ускорява метаболизма. Така системата, която регулира изгарянето на мазнините, е задействана. По-бърз метаболизъм означава и по-бързо изгаряне на мазнините. Това се случва на 20-та минута, след като сте изяли дори една люта чушка.

Канела

канела, вируси

Канелата прави прекрасен аромата не само на ябълките и млякото с ориз, но има и друго много специално качество. Подправката не позволява на мазнините да се натрупват по мастните депа в тялото. Това прави канелата идеална, ако искате да отслабнете! Проучванията показват, че канелата има положителен ефект върху нивата на кръвната захар и произвежда по-малко инсулин. Инсулинът гарантира бързото произвеждане на мазнини, а когато нивото на кръвната захар е добре контролирано, това не се случва. Канелата също така притъпява чувството на глад! Тези положителни характеристики ще са факт, ако добавите дневно около 6 гр канела към хранителният си режим. Това количество съответства на около една чаена лъжичка.

Зелен чай

отслабване

Зеленият чай помага при загубата на тегло, защото увеличава изгарянето на калории, ускорява обмяната на веществата и понижава нивата на стрес за организма. Добрите съставки на зеления чай са по-ефикасни, ако го пиете редовно. Загубата на тегло е процес, а не нещо, което може да се случи само за един следобед. Така че, ако ще ползвате зеления чай като помощно средство за отслабване, трябва да го пиете редовно за по-дълъг период от време. Можете, например, да замените дозите кафе със зелен чай дневно, но не трябва да се прекалява. Човек трябва да не пие повече от четири чаши на ден, за да не се стига до нежелани странични ефекти върху организма.

Диня

динена кора, кора от диня помага за здравословни проблеми

Динята съдържа малко калории и никакви мазнини и е много подходяща в борбата с килограмите. Тя може да се консумира като закуска, между храненията или като допълнение към хранителния Ви режим. Чрез нея може да набавите много витамини и минерали за организма, което ще помогне и за укрепване на здравето Ви. Тъй като динята е изградена от повече от 90% вода, тя ще Ви осигури бързо чувство на ситост, чрез което ще намалите приема на калории, но не трябва да забравяте, че в дините също така се съдържа голямо количество фруктоза, следователно не трябва да се прекалява с приема й. Ако пък не Ви допада идеята за сладка закуска, можете да ядете краставици. Този зеленчук се състои предимно от вода, но съдържа много по-малко захар, отколкото в динята.

Кафе

кафе

От кафето се отслабва! Но трябва да знаете, че това се отнася само за чистото черно кафе! Т.е. никаква захар или добавки като мляко и сметана. Кафето повишава метаболизма и изгарянето на мазнините в тялото. Кафето утолява апетита, и Ви дава възможност да увеличите времето до следващото хапване за деня.

Броколи

зеленчуци, броколи

Броколите са пълни само с добри материали като витамини и минерали, но също така с много фибри и вода. Това гарантира, че може да получите бързо чувство на ситост. Но броколите, за съжаление, не са „магически куршум“, с който ще падне веднага един килограм от теглото Ви. Въпреки че можете да отслабнете с броколи, не трябва да прекалявате с тях. Препоръчително е да се добавите поне веднъж седмично броколи към менюто си.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg